7/1/17

Deluxe Bilbao Henao

Ara fa poc més d'un mes vam estar un cap de setmana a Bilbao. Ens va agradar molt la ciutat i la seva gent, així com la seva gastronomia, com no.


Una de les coses que no podíem deixar de tastar era el famós xuletón de 1kg, així que instagramejant una mica vaig descobrir un restaurant que oferia un menú xuletón que em va cridar l'atenció, el Deluxe Bilbao Henao.



Vam encarregar prèviament, no fos cas que aquell dia no hi haguessin prou xuletons, tot i que resulta que al final el que no hi va haver van ser les tan esperades croquetes de pernil de la casa :( Un gran fallo i més si havíem encarregat. A canvi ens van portar uns llagostins freds amb maionesa de pot, molt mal començament ja que el local era descuidat i no s'hi estava massa calent.

Anem a veure els plats del menú del xuletón per 19 euros, amb begudes a part.


Primer ens van dur els llagostins crus acompanyats amb maionesa, per compartir.


Després ens van servir una amanida amb enciam, ceba, tomàquet, ou dur i "bonito". Una generosa amanida a compartir entre els dos.


Ara era el torn de la carn, la millor part de l'àpat, pel meu gust, ja que a la meva parella no li va acabar de fer el pes ja que la trobava massa crua i greixosa. Coincideixo amb ell amb lo del greix.


Servida en un plat calent i acompanyada amb patates fregides casolanes i uns pebrots vermells escalivats i dolcets, boníssims. 1 kg de carn de vedella feta al punt, en teoria, a compartir entre els dos.


De postres, res fet al restaurant, tot i que ens van dir que eren de confiança els pastissos que ens oferien, així que ens vam arriscar a partir-nos els dos que més ens van cridar l'atenció, d'oïda. I la veritat és que no estaven malament, tot i que hagués preferit alguna altra cosa més casolana.
Vam demanar un pastís de xocolata i toffe, una porció petita servida amb nata d'esprai. El pastís era prou bo.


I l'altre era de galeta i caramel, molt dolç però tampoc estava malament.


Tot plegat ens va costar uns 44 euros aproximadament, amb dues cerveses i una aigua de mig litre, i la veritat és que m'havia imaginat una altra cosa i potser al dir-me que no tenien les croquetes vam començar amb mal peu. També l'atenció del personal tenia molt que desitjar.


És a dir que si algun dia aneu a Bilbao millor opteu per un altre restaurant on us serveixin un bon xuletón, en una sidrería serà on trobareu els seus coneguts menús del xuletón, ben complerts, amb bona relació qualitat-preu i gaudireu de "l'escanciament" de la sidra en directe i fins i tot ho podreu fer vosaltres mateixos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario