8/6/15

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Un plat que m'agrada sempre, però especialment quan és la temporada de pèsols són les mandonguilles. Fetes amb sípia o sense, de totes maneres són bones i la veritat és que amb salsa i els pèsols si decidim posar-hi sípia queda força camuflada.



Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g. de carn picada de mandonguilla*
  • 1 sípia bruta grandeta
  • 500 g. de pèsols frescos
  • 1 pot gran de tomàquet natural triturat
  • 2 cebes de Figueres mitjanes
  • sal, pebre, sucre i oli d'oliva verge extra

*En aquest cas el nostre carnisser ens ha venut directament la carn de mandonguilla però si la volem fer a casa, és senzill. Agafariem 500 g. de carn picada (meitat porc, meitat vedella), la posariem en un bol amb una picada d'all i julivert, pa remullat amb llet i un ou fresc. Ho barregariem tot bé, se salpebra i es deixa reposar durant 20 minuts.


Elaboració:

Començem agafant la carn de mandonguilla per anar fent boles petites que enfarinarem i anirem fregint en un cassola amb oli d'oliva ben calent.
Una vegada fregides les reservem.
Primer netegem bé la sípia i la tallem petita per fregir-la en oli d'oliva.
Ara anem pel sofregit, posem les cebes tallades tallades fines en una cassola amb oli d'oliva i quan aquestes estiguin daurades hi afegim el tomàquet, sal, pebre i un xic de sucre per corregir l'acidesa del tomàquet. Coem tot a foc baix aproximadament uns 20 minuts.
Passat aquest temps incorporem les mandonguilles i els pèsols prèviament bullits durant 10 minuts. Deixem coure tot uns 5 minuts més i ja ho tíndriem.

Surt un plat mar i muntanya, amb la sípia que li confereix un gust particular i la carn de mandonguilla, molt gustosa i amb una salseta perfecte per a sucar-hi pa. Jo gaudeixo molt menjant aquest plat.

A més és un plat que admet moltes variants ja que es pot fer sense pèsols, només amb tomàquet i també amb o sense sípia. Un altre ingredient que hi queda  molt bé són els bolets.

1 comentario:

  1. A casa són un clàssic i encara no les he penjat mai al bloc, a veure si m'animo, tenen una pinta espectacular!!

    ResponderEliminar