26/6/15

.@coopgarriguell presenta l'escumós G de Gerisena

Sempre he pensat que a l'Empordà som molt afortunats. No només perquè tenim la gran sort de viure en una magnífica plana des de la qual tenim tant la muntanya com el mar a tocar, sinó perquè també som una terra de vins amb una llarga història, encara que de moment no tenim el reconeixament ni el prestigi del qual gaudeixen a altres zones, però doneu-li temps al temps ;)


I dins aquest incomparable marc vinicola, va tenir lloc la presentació d'un nou escumós, que no cava, ja que la D.O. Empordà té el registre tancat per inscriure nous caves i per tant, no se'l pot qualificar com a tal.
Estem parlant del G de Gerisena, l'escumós que ens arriba de la mà de la Cooperativa de Garriguella, situada a la població del mateix nom.
Aprofitant la presentació, la cooperativa també va inaugurar la seva nova terrassa, situada al primer pis i que vindrà a ampliar la zona actual a la qual ja es pot anar a fer un dinar amb carn a la brasa o sopar amb embotits, formatges i pa amb tomata, tot acompanyant-ho de qualsevol dels seus magnífics vins.


L'enòloga, Natàlia Duran va fer una amena presentació  del G de Gerisena, es tracta d'un escumós, d'un color groc cristal·lí,  amb 13 mesos de criança elaborat amb Macabeu, Garnatxa blanca i Moscatell. Una dada a destacar és que se li ha donat la categoria d'un Grand Cru a més d'elogiar el seu bouquet.


El mètode que s'ha seguit per la seva producció és l'anomentat "champenoise", que és el procediment per fer un escumós de la mateixa manera que es fa a la regió de la Champagne.


Es tracta doncs, d'un escumós de gran qualitat i que ha passat tots els processos d'elaboració dins la mateixa Cooperativa. Per tant poden presumir d'oferir un producte d'alta gamma  ideal per fer un brindis com cal.


I on millor que fer-ho que a la seva nova terrassa, amb vistes a les vinyes, paisatge cent per cent empordanès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario