15/6/15

Amanida de llenties

Ara amb la caloreta venen de gust plats més refrescants. Les amanides en són un bon exemple i se'n poden fer de moltes maneres. Amanida de pasta, d'arrós, de quinoa, de cuscus i també de llegum. Una opció sana i nutritiva que acompanyada amb vegetals ens alegrarà el plat i la panxa.


Ingredients per a 2 persones:

200 g. de llenties pardines
enciam de la varietat que més us agradi, jo he posat mesclum i algun cabdell
tomàquet de la Pera
pastanaga
ravanet
cogombre
olives farcides d'anxova
vinagre de Mòdena
oli d'oliva verge extra
sal i pebre


Elaboració:

Rentem tots els vegetals ben nets. Els tallem petits i els barregem amb les llenties ja cuites. Amanim amb el vinagre, l'oli, la sal i el pebre. Remenem i emplatem.


Comentari dietètic:

Les llegums són un aliment molt sa i amb una bona quantitat de proteïna vegetal. Ara a l'estiu presentant-lo en forma d'amanida podem fer-ne un plat únic, ja que obtindrem les vitamines i minerals dels vegetals més les excel.lents propietats de les llegums, com ara l'aport de fibra i pocs greixos que tenen.


Dels vegetals destacariem el licopè del tomàquet, que ens ajuda prevenir l'envelliment actuant d'antioxidant i el betacarotè de la pastanaga que fa de precursor de la vitamina A, que ens ajuda a bronzejar.
Un altre punt interessant és l'amaniment, l'oli d'oliva ens ajuda a tenir la pell bonica gràcies al contingut de vitamina E que té i el pebre ens ajuda a mantenir joves.

No hay comentarios:

Publicar un comentario