2/6/15

Brownie de cacau amarg

Un dels nostres viatges d'estiu va ser Punta Cana, la veritat voliem un lloc bonic per descansar. I el Carib ens agrada molt, el seu mar blau i la seva sorra blanca amb els hotels de luxe tot inclós, que tant et fan un coctail a la platja, com un sopar romàntic en un dels seus restaurants temàtics o pizza a la matinada.


D'allà els únics souvenirs que vam portar van ser de menjar, com gairebé sempre. Trobo que són una bona alternativa a les típiques figuretes que es converteixen en un niu de pols i fan nosa.
Doncs vam dur cacau amarg en boles, cafè, sucre morè, ron i xocolata.
El sucre morè el tenen molt bo, al igual que el ron com a país productor que en són. De les boles de cacau en vam provar de fer xocolata desfeta, dissolent-les amb llet calenta però no ens va acabar de convèncer. Així que buscant i pensant què en podia fer se'm va ocorrer, després de llegir altres receptes de brownies, fer la meva pròpia usant aquest cacau. Anem a veure com:

Ingredients:

3 boles de massa de cacau*
250 g. de sucre
110 g. de mantega
1 cullerada de cafè de sal
2 ous mitjans
85 g. de farina de blat


Elaboració:

Primer de tot preesclafem el forn a 165ºC.
Fonem la mantega al microones.
En un bol barregem el sucre i el cacau, que haurem ratllat les boles per a obtenir-lo. Hi afegim la mantega calenta i remenem fins que quedi tot ben incorporat.
Hi tirem un polsim de sal i els ous, d'un en un, mesclant-los bé.

Incorporem la farina a poc a poc sense deixar de remenar.


Evoquem la barrega en un motlle de silicona i fornegem durant uns 20 minuts aproximadament. Podem comprobar amb un punxó que ha de sortir mig net ja que sinó el brownie ens quedaria eixut.
Deixem refredar el brownie i ja el podem tastar!


* Les boles de massa de cacau amb les quals hem elaborat la recepta són els grans de cacau que primer es torren i després se'ls hi treu la pell, els molen i en fan boles per a tenir-los a punt per a fer begudes.


Cal dir que al emprar aquesta xocolata més amarga, el brownie té un gust força potent de cacau. De fet a la recepta s'hi afegeix força sucre, ja que aquest cacau no en porta.
Una altra cosa que afegirem és que el cacau té moltes propietats bones; és un antioxidant excepcional, conté fibra i minerals, com ara el ferro, bo en casos d'anèmia, el magnesi, per no cansar-nos tant, el potassi, excel.lent diurètic i el fòsfor, que per la memòria ens anirà bé. Ens aporta vitamines A, que té cura de la vista, vitamina C, que ens ajuda ser joves i algunes del grup B. També destacariem la teobromina que porta, un bon estimulant que ens proporciona energia.

1 comentario:

  1. Que pinta tan rica tiene :) y con el cacao amargo el sabor tiene que ser estupendo. Un beso!!

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar