Un dels nostres viatges d'estiu va ser Punta Cana, la veritat voliem un lloc bonic per descansar. I el Carib ens agrada molt, el seu mar blau i la seva sorra blanca amb els hotels de luxe tot inclós, que tant et fan un coctail a la platja, com un sopar romàntic en un dels seus restaurants temàtics o pizza a la matinada.
D'allà els únics souvenirs que vam portar van ser de menjar, com gairebé sempre. Trobo que són una bona alternativa a les típiques figuretes que es converteixen en un niu de pols i fan nosa.
Doncs vam dur cacau amarg en boles, cafè, sucre morè, ron i xocolata.
El sucre morè el tenen molt bo, al igual que el ron com a país productor que en són. De les boles de cacau en vam provar de fer xocolata desfeta, dissolent-les amb llet calenta però no ens va acabar de convèncer. Així que buscant i pensant què en podia fer se'm va ocorrer, després de llegir altres receptes de brownies, fer la meva pròpia usant aquest cacau. Anem a veure com:
Ingredients:
3 boles de massa de cacau*
250 g. de sucre
110 g. de mantega
1 cullerada de cafè de sal
2 ous mitjans
85 g. de farina de blat
Elaboració:
Primer de tot preesclafem el forn a 165ºC.
Fonem la mantega al microones.
En un bol barregem el sucre i el cacau, que haurem ratllat les boles per a obtenir-lo. Hi afegim la mantega calenta i remenem fins que quedi tot ben incorporat.
Hi tirem un polsim de sal i els ous, d'un en un, mesclant-los bé.
Incorporem la farina a poc a poc sense deixar de remenar.
Evoquem la barrega en un motlle de silicona i fornegem durant uns 20 minuts aproximadament. Podem comprobar amb un punxó que ha de sortir mig net ja que sinó el brownie ens quedaria eixut.
Deixem refredar el brownie i ja el podem tastar!
* Les boles de massa de cacau amb les quals hem elaborat la recepta són els grans de cacau que primer es torren i després se'ls hi treu la pell, els molen i en fan boles per a tenir-los a punt per a fer begudes.
Cal dir que al emprar aquesta xocolata més amarga, el brownie té un gust força potent de cacau. De fet a la recepta s'hi afegeix força sucre, ja que aquest cacau no en porta.
Una altra cosa que afegirem és que el cacau té moltes propietats bones; és un antioxidant excepcional, conté fibra i minerals, com ara el ferro, bo en casos d'anèmia, el magnesi, per no cansar-nos tant, el potassi, excel.lent diurètic i el fòsfor, que per la memòria ens anirà bé. Ens aporta vitamines A, que té cura de la vista, vitamina C, que ens ajuda ser joves i algunes del grup B. També destacariem la teobromina que porta, un bon estimulant que ens proporciona energia.
D'allà els únics souvenirs que vam portar van ser de menjar, com gairebé sempre. Trobo que són una bona alternativa a les típiques figuretes que es converteixen en un niu de pols i fan nosa.
Doncs vam dur cacau amarg en boles, cafè, sucre morè, ron i xocolata.
El sucre morè el tenen molt bo, al igual que el ron com a país productor que en són. De les boles de cacau en vam provar de fer xocolata desfeta, dissolent-les amb llet calenta però no ens va acabar de convèncer. Així que buscant i pensant què en podia fer se'm va ocorrer, després de llegir altres receptes de brownies, fer la meva pròpia usant aquest cacau. Anem a veure com:
Ingredients:
3 boles de massa de cacau*
250 g. de sucre
110 g. de mantega
1 cullerada de cafè de sal
2 ous mitjans
85 g. de farina de blat
Elaboració:
Primer de tot preesclafem el forn a 165ºC.
Fonem la mantega al microones.
En un bol barregem el sucre i el cacau, que haurem ratllat les boles per a obtenir-lo. Hi afegim la mantega calenta i remenem fins que quedi tot ben incorporat.
Hi tirem un polsim de sal i els ous, d'un en un, mesclant-los bé.
Incorporem la farina a poc a poc sense deixar de remenar.
Evoquem la barrega en un motlle de silicona i fornegem durant uns 20 minuts aproximadament. Podem comprobar amb un punxó que ha de sortir mig net ja que sinó el brownie ens quedaria eixut.
Deixem refredar el brownie i ja el podem tastar!
* Les boles de massa de cacau amb les quals hem elaborat la recepta són els grans de cacau que primer es torren i després se'ls hi treu la pell, els molen i en fan boles per a tenir-los a punt per a fer begudes.
Cal dir que al emprar aquesta xocolata més amarga, el brownie té un gust força potent de cacau. De fet a la recepta s'hi afegeix força sucre, ja que aquest cacau no en porta.
Una altra cosa que afegirem és que el cacau té moltes propietats bones; és un antioxidant excepcional, conté fibra i minerals, com ara el ferro, bo en casos d'anèmia, el magnesi, per no cansar-nos tant, el potassi, excel.lent diurètic i el fòsfor, que per la memòria ens anirà bé. Ens aporta vitamines A, que té cura de la vista, vitamina C, que ens ajuda ser joves i algunes del grup B. També destacariem la teobromina que porta, un bon estimulant que ens proporciona energia.
Que pinta tan rica tiene :) y con el cacao amargo el sabor tiene que ser estupendo. Un beso!!
ResponderEliminarRecetas de una gatita enamorada