21/5/13

Triumvirat a l'Escala, el garum

El garum és una salsa feta a partir de vísceres fermentades de peix. A l'antiga Roma era considerada un aliment afrodisíac al qual només hi accés els alts estrats socials. En lloc de fer servir la sal utilitzaven el garum per proporcionar gust salat als aliments.



Aquí us deixem algunes fotos d'una parada que elaborava el garum i mostrava les espines del bacallà, la salaó, la moixama i les arengades.


Tot ben decorat i ambientat en l'època romana. Una fira molt bonica que es ocupa diferents emplaçaments de l'Escala,  des d'Empúries fins a Riells.


Als carrers del poble s'hi troben les parades d'artesania i alimentació principalment. Trobem embotits, pans, formatges i dolços. Nosaltres ens vam deixar delectar per una parada que venien cocos, que tant li agraden a en Ramon. En vam comprar 12 de xocolata i que bons que eren, ja els tenim fitxats!!!


 Menjats vora la mar, en un esplèndid dia i com a colofó final del cap de setmana ;) 



2 comentarios:

  1. Molt interesant, el garum!! i molt interesant que es vulgui recuperar.

    ResponderEliminar
  2. No havia sentit parlar mai del garum. Gràcies per compartir-ho, Lídia!

    ResponderEliminar