Tot just ara hem acabat un pernil ibèric de la panera de Nadal i aprofitant que en teníem l'ós, hem decidit per caldo.
Ingredients per a 6 persones:
- 3'5 L litres d'aigua aproximadament
- 2 carrotes
- 1 ceba mitjana
- una branca d'api
- 1 porro
- 1 nap
- 2 cuixes de pollastre
- 1 ós de pernil
Elaboració:
Posem en una olla ben gran les cuixes de pollastre i l'ós de pernil. Ho deixem bullir uns 50 minuts aproximadament i després hi afegim la verdura: la branca d'api, la carrota, el porro, la ceba i el nap.
Hi afegim una mica de sal, no massa ja que hi ha l'ós del pernil, que ja deixa anar el seu particular sabor.
Ho deixem bullir uns 20 minuts més i apaguem el foc.
Quan estigui més fred, traiem les verdures del caldo, les cuixes de pollastre i l'ós del pernil.
I ara, per una banda, guardem les verdures per fer-ne lasagna un altra dia.
I per altra banda desmenussem les cuixes de pollastre i les posem a l'olla amb el brou, juntament també amb els fils de pernil que poguem treure de l'ós.
Reservem el caldo i quan estigui fred el posem a la nevera.
Traiem la mica de greix que ens hagi fet el brou i procedim a fer-lo bullir amb un fideuets prims.
I ens queda un bon plat de caldo, amb tots els fils de pernil i pollastre;
No hay comentarios:
Publicar un comentario