22/5/13

Arrós mar i muntanya

Aquest diumenge passat, com que vaig anar a dinar a casa dels meus pares, vaig proposar-li a la meva mare a veure si feia arrós de peix. Aprofitant l'ocasió de poder-lo degustar fet del dia amb el seu suc, i no entre setmana que ja queda més sec. Va ser boníssim, feia temps que no en menjava recent fet, amb els seus escamarlans ben frescos, la gustosa sèpia, musclos de roca i algunes cloïsses, tot peix i marisc de Roses. També hi posa algunes salsitxes, que trobo que hi queden molt bé :) Per això li he posat com a títol arrós mar i muntanya, tot i que el considero més aviat arrós de peix, pel seu gust intens de mar.

Anem a veure'n el plat:


Un arrós deliciós, un xic grinyol, com m'agrada a mi i sucoset al punt.

Però ara del que us volia parlar és de com menjar l'arrós que sobra. Si us agrada un xic caldós, com a mi, i l'arrós no és recent fet, una bona manera de menjar-lo és fer-ne una truita d'arrós.

 Ingredients:

- Arrós del dia abans
- Oli d'oliva verge extra




Preparació:

S'agafa una paella que no enganxi i s'hi posa un rajolí d'oli. Quan aquest s'escalfi hi posem l'arrós, havent-se separat els entrebancs, el marisc i les salsitxes, la sèpia la podem deixar. Anem xafant l'arrós i el rossegem per les dues bandes, volta i volta, fins que formi una crosta.


Servim l'arrós en un plat i els entrebancs al costat, a banda que en diuen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario