30/5/13

Cupcakes d'Instagram

Dissabte passat a Cassà, ens van obsequiar a tots els instagramers amb un obsequi dolç. Sabeu quin, un cupcake, aquestes magdalenes amb frosting (*) (versió americana) o icing (dit en anglès) que estan tan de moda.


La veritat és que aquesta era la segona que en menjava i em van agradar molt. Així com la primera vegada que el vaig tastar em va semblar una senzilla magdalena, més aviat pastosa,  amb un recobriment massa dolç, aquesta en canvi, era una ricura.


Vam provar-ne dues, una de maduixa amb un frosting suau i esponjós, amb el gust de la maduixa i farcida amb una confitura molt natural de maduixa. La magdalena estava com molla i amb el gust de la maduixa era molt bona. Al cim per decorar hi havia la icona d'Instagram feta amb xocolata negre, molt bona també :)

L'altre cupcake que vam tenir ocasió de tastar va ser el de xocolata. Boníssim també, una magdalena de xocolata farcida amb crema de xocolata i amb un frosting suau de xocolata, però amb un gust de cacau deliciós, sense notar l'empalagositat del sucre.


En fi, macos per fora i bons per dins, i jo que pensava que eren més macos que bons...

(*) L' "Icing", també anomenat "Frosting" als Estats Units, és un glassejat dolç, sovint cremós, fet de sucre i algun líquid, com aigua o llet, que se sol enriquir amb mantega, clares d'ou, formatge crema o amb sabors i que s'usa per cobrir o decorar productes fornejats, per exemple bescuits i galetes.
Elisabeth Raffald va documentar la primera recepta d'icing al 1769, en el llibre "Experienced English Housekeeper" ("L'Experimentada Mestressa de Claus Anglesa"). No obstant això, no va ser fins al 1915 quan Mrs Fred Gurney va crear la primera recepta de buttercream i Fannie Farmer va seguir el seu exemple, amb diverses receptes més el 1918 i 1923.
A l' "icing" se li poden donar diferents formes, com de flors o de fulles, utilitzant una màniga pastissera. A les barreges d' "icing" s'hi solen afegir colorants alimentaris per aconseguir la tonalitat desitjada

No hay comentarios:

Publicar un comentario