30/5/13

Empanada gallega

L'empanada gallega és un dels meus plats preferits i això que no acostumo a menjar-ne gaire, llàstima ;)

D'empanades s'en fa a moltes parts del món, recordem l'empanada colombiana, argentina, chilena, equatoriana, entre altres.

Avui però veurem l'elaboració d'una empanda de tonyina:

Ingredients per a una empanada:

- Massa per a empanada, en aquesta ocasió vam agafar dues masses perquè sortis ben gran
- 1 llauna de bonítol amb oli d'oliva verge extra
- 1 llauna de pebrot del piquillo
- 1 pot de tomàquet natural
- 3 ous durs, 2 pel farcit i un per pintar
- 1 ceba de Figueres
- oli d'oliva verge extra
- sal


Elaboració:

Es pela la ceba i es talla a làmines. La sofregim amb un raig d'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal.
Paral.lelament fregim el tomàquet amb un xic de sal i quan ja estigui reduit el barregem amb la ceba fregida.
Fem dos ous durs. Quan els tinguem els referdem en aigua frega i els pelem.
Hi tirem el bonítol desmenussat i els ous durs tallats a daus petits.
Barregem tota la mescla i reservem.
Agafem les masses de l'empanada i les disposem sobre una superfície plana per passar-hi el cordó per aplanar una mica la massa. Hi evoquem la mescla de l'empanada i la cobrim amb l'ltra base de l'empanada. Tanquem els costats amb l'ajuda d'una forquilla i pintem l'empanada amb un ou batut mitjançant el pinzell.

L'enfornem durant uns 10 minuts a 150 º i amb mode ventilador fins que ens quedi ben dauradeta.




Va quedar bonissima, la combinació del tomàquet amb la ceba fregida sempre queda bona, però amb el bonítol que hi dóna aquell gust particular i els trossets d'ou. Ben calenta entra tan bé!


No hay comentarios:

Publicar un comentario