30/5/13

Nou col.laborador al blog: Teterum

Tenim un nou col.laborador al blog Teterum, per a tots aquells a qui els agradi una bona tassa de té. I és que el té és una beguda sana per prendre a qualssevol hora i en tot moment. A Teterum tenen una amplia gamma de tes per tal de que tothom pugui trobar aquell gust que li agradi. Si voleu veure'n les varietats i conèixer una mica més l'empresa no dubteu a visitar la seva pàgina web.

Nosaltres tindrem el plaer de prendre alguns dels seus bons tes que tan amablement ens han enviat :)


Us deixo amb un capítol del meu llibre on parlo precisament dels beneficis de prendre té verd.
Espero que us agradi! ;)


31. Pendre un te verd

El té verd és una beguda mil·lenària molt utilitzada en la cultura oriental. Les propietats d’aquest té han estat investigades durant segles. I tot i que no s’ha arribat a la conclusió que el té aprimi si que s’ha vist que ens pot ajudar a perdre pes. En alguns estudis s’ha demostrat la capacitat del té per augmentar el gast calòric. El té verd, gràcies al seu contingut de polifenols, augmenta el metabolsime basal, fent que cremem més calories, la qual cosa afavoreix la pèrdua de pes. A més, mobilitza els depòsits de greix de l’organisme, accelerant-ne la seva eliminació.

Un dels estudis que mencionàvem abans és el que es va fer a Tainan (Taiwan), on es va determinar que el té verd té un gran paper en la termogènesis, ja que aquelles persones que havien estat beguen té durant un llarg període de temps, es va detectar una reducció del percentatge gras i una disminució també del greix localitzat a la cintura.

Això sí, perquè sorgeixen tals efectes el té s’ha de beure cada dia,  però sense fer-ne un abús. Per exemple si estem seguint una dieta hipocalòrica podríem fer-nos un parell o tres de tasses al dia, una després de dinar, una a mitja tarda i la restant després de sopar. Beure’l després dels àpats ens afavoriria la digestió.  Optaríem per un té el més pur possible, ja que així conservarà intactes les seves propietats. A part, és un recurs sense calories a l’hora d’incrementar el consum d’aigua diari.

En un altre estudi que es va fer a Osaka (Japó) també es va arribar a la conclusió que el té verd ajudava a baixar de pes. Aquest estudi analitzava homes i dones d’entre 22 i 65 anys durant un any. Alguns d’ells tenien un sobrepès moderat. Els van agrupar en tres grups. Al primer grup els hi van donar begudes placebo, al segon grup té verd amb baixa dosis d’antioxidants i al tercer grup té verd amb alta dosis d’antioxidants. Havien de prendre té verd en cada un dels àpats principals. Al final, els que havien aconseguit baixar de pes i també de colesterol són els que van beure té verd, i sobretot aquells que van consumir el té verd amb una major concentració d’antioxidants.

Altres propietats  importants del té verd a la dieta per perdre pes són:

- L’efecte diürètic que té. Així doncs remou l’excés d’aigua del nostre organisme, que és el que ens fa sentir inflats i pesats. També ajuda a eliminar les toxines del cos

- És un supressor natural de la gana gràcies al seu contingut en teïna, que també estimula el consum de calories

- Les catequines que conté ens redueixen els nivells de glucosa de la sang

Ara ja sabem com és que les cultures asiàtiques que són les que més té han consumit durant segles i consumeixen són les que tenen menys problemes de pes i colesterol. I és que acompanyant una dieta variada i equilibrada amb alguna tassa de té i un xic d’exercici adoptaríem un estil de vida ben sa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario