Un plat que m'agrada moltissim ja des de ben petita és la samfaina. Normalment sol acompanyar el bacallà, però també la podem trobar com a guarnició en carns i altres peixos. En aquest cas jo la vaig menjar amb lluça fregida. Anem a veure'n la recepta:
Ingredients per a 2 persones:
- 1 pot de tomàquet natural de 250 ml
- 1 esbergínia mitjana
- 2 carabassons
- 1 pebrot vermell
- 2 cebes de Figueres
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
Elaboració:
Agafem totes les verdures, les rentem ben netes i les pelem. Tallem a daus petits l'esbergínia i el carabassó i les posem en una paella a fregir amb un bon raig d'oli. La ceba la tallem a tires fines que quedi ben caramelitzada.Tot seguit i tirem el tomàquet perquè també es vagi fregint i reduint.
Ho anem coent a foc lent. Ho salpebrem al nostre gust i ja ho tenim!
En aquesta ocasió ha molt ben acompanyat algunes lluces fresques que les hem fet així:
Ingredients per a 2 persones:
- Mig kilo de lluces
- Farina
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració:
Rentem les lluces ben netes sota l'aixeta. Les deixem escórrer i les disposem sobre paper de cuina absorbent per tal que no ens hi queda gens d'aigua.
Li traiem el cap i la cua i les obrim per treure-li l'espina del mig i si en queda alguna pels costats també.
Paral.lelament agafem una paella hi posem oli fins a la meitat i l'escalfem.
Quant l'oli ja estigui ben calent, passem les lluces per la farina i les fregim. Una vegada fregides les deixem reposar en paper absorbent perquè ens empapi l'excés d'oli que puguin haver agafat.
I el resultat de tot plegat una meravella de dinar; Lluça fregida amb samfaina
No hay comentarios:
Publicar un comentario