9/5/13

Peix amb samfaina



Un plat que m'agrada moltissim ja des de ben petita és la samfaina. Normalment sol acompanyar el bacallà, però també la podem trobar com a guarnició en carns i altres peixos. En aquest cas jo la vaig menjar amb lluça fregida. Anem a veure'n la recepta:



Ingredients per a 2 persones:

  • 1 pot de tomàquet natural de 250 ml
  • 1 esbergínia mitjana
  • 2 carabassons
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes de Figueres
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre


Elaboració:

Agafem totes les verdures, les rentem ben netes i les pelem. Tallem a daus petits l'esbergínia i el carabassó i les posem en una paella a fregir amb un bon raig d'oli. La ceba la tallem a tires fines que quedi ben caramelitzada.Tot seguit i tirem el tomàquet perquè també es vagi fregint i reduint.
Ho anem coent a foc lent. Ho salpebrem al nostre gust i ja ho tenim!


En aquesta ocasió ha molt ben acompanyat algunes lluces fresques que les hem fet així:

Ingredients per a 2 persones:

  • Mig kilo de lluces
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Rentem les lluces ben netes sota l'aixeta. Les deixem escórrer i les disposem sobre paper de cuina absorbent per tal que no ens hi queda gens d'aigua.
Li traiem el cap i la cua i les obrim per treure-li l'espina del mig i si en queda alguna pels costats també.
Paral.lelament agafem una paella hi posem oli fins a la meitat i l'escalfem.

Quant l'oli ja estigui ben calent, passem les lluces per la farina i les fregim. Una vegada fregides les deixem reposar en paper absorbent perquè ens empapi l'excés d'oli que puguin haver agafat.


I el resultat de tot plegat una meravella de dinar; Lluça fregida amb samfaina


No hay comentarios:

Publicar un comentario