4/4/13

Fira del Brunyol de Sant Josep

Cada any pels volts de Sant Josep celebrem aquí al barri la Fira del Brunyol. És una festivitat molt bonica i concorreguda. Ja comença a fer bon temps i la gent surt al carrer a mirar les paradetes d'artesania i gastronomia que s'instal.len pels diferents carrers de la zona i sobretot també a comprar Brunyol de l'Empordà.

Enguany n'ha estat la 30ª edició que es fa i per celebrar-ho s'ha fet el Brunyol més gran del món. Bé, no sé si era el més gran del món però si el més gran que hagi tastat mai :)

Donant-li la volta
    
Es va fer amb 5 kilos de massa i es van necessitar 150 litres d'oli per fregir-lo. Un oli que s'escalfava amb una bombolla de butà i que va tardar lo seu a estar calent. Tot seguit es va fer una acurada fritura degut al seu tamany que va portar a terme un artesà del pa d'una fleca de tota la vida, amb ajuda d'altres per girar-lo almenys.

A punt per ensucrar-lo

Una vegada fregit l'alcadessa de Figueres va procedir a tallar-lo fer repartir-lo entre el públic. En vaig provar alguns talls i la veritat és que estava bo. Cal dir que a mi el Brunyol m'agrada, però quan és calent, acabat de fer em perd. I no hi havia massa matafaluga que és el que em sol agradar menys :)



No hay comentarios:

Publicar un comentario