Ara ja fa uns dies que tenim la primavera aquí i amb la seva inestabilitat que l'acompanya. Al matí fa fred, al migdia fa un bon sol i al vespre torna a refrescar. Malgrat tot és un temps bonic, que acompanya a sortir al carrer i a començar a canviar alguns plats més d'hivern per altres més refrescants. Així doncs deixem enrere alguns dels plats que hem estat fent a l'hivern com ara:
- Risotto de trufa i tòfona amb parmesà: no és un plat exclusiu de l'hivern però si que ara de cara al bon temps acostumem a menjar arrós de peix o arrós negre. Sembla que al fer-se amb brou estigui més relacionat amb els mesos freds. Aquest arrós és molt bo, amb el parmesà al cim i el gust pronunciat als bolets.
- Pota i tripa (callos): plat ben bé d'hivern, per entrar en calor, ja que porta xoriç picant, alguna guindilla, pernil ibèrics i una picada d'ametlles. Queda molt bo!
- Rostit de pollastre i botifarra: un plat deliciós, que crec que aquest el podrem incloure algun dia al menú de primavera-estiu :) M'agrada massa, els pernilets es desfan sols i la botifarra en aquesta ocasió era la més picant que fan a la carnisseria on solem comprar i també ben magre, carn de qualitat. I les verdures queden tan bones així, la ceba i la carrota perfectament cuites amb el tomàquet desfet pel rostit.
Cal dir que tots aquests plats han estat cuinats per la meva mare i que li surten d'allò més bons. Ella creu que no és bona cuinera...
- Risotto de trufa i tòfona amb parmesà: no és un plat exclusiu de l'hivern però si que ara de cara al bon temps acostumem a menjar arrós de peix o arrós negre. Sembla que al fer-se amb brou estigui més relacionat amb els mesos freds. Aquest arrós és molt bo, amb el parmesà al cim i el gust pronunciat als bolets.
- Pota i tripa (callos): plat ben bé d'hivern, per entrar en calor, ja que porta xoriç picant, alguna guindilla, pernil ibèrics i una picada d'ametlles. Queda molt bo!
- Rostit de pollastre i botifarra: un plat deliciós, que crec que aquest el podrem incloure algun dia al menú de primavera-estiu :) M'agrada massa, els pernilets es desfan sols i la botifarra en aquesta ocasió era la més picant que fan a la carnisseria on solem comprar i també ben magre, carn de qualitat. I les verdures queden tan bones així, la ceba i la carrota perfectament cuites amb el tomàquet desfet pel rostit.
Cal dir que tots aquests plats han estat cuinats per la meva mare i que li surten d'allò més bons. Ella creu que no és bona cuinera...
No hay comentarios:
Publicar un comentario