11/8/12

Cervesa Duff

Qui no coneix la cervesa Duff d'haver-la vist a la sèrie dels Simpson? 
La cervesa per excel·lència preferida d'en Homer i d'en Barney (i que tants bons eructes li han proporcionat)


És curiós com a vegades, el fet de veure un producte determinat en una sèrie de ficció o una pel·lícula, pot acabar generant un interès tant gran fins al punt que algú es decideixi per produir-lo a la vida real.

Aquest és el cas de la cervesa Duff. Aquest cap de setmana, després de temps de veure-la a la venda als supermercats, hem acabat per comprar-ne una ampolla i intentar reproduir un moment Duff a lo Homer Simpson :)

La seva història és curiosa, hi ha hagut diverses empreses que l'han volgut comercialitzar fins avui. Llegeixo a la wikipedia, que a finals de la dècada de 1990, Lion Nathan va elaborar a Austràlia una cervesa anomenada Duff Beer, però que la 20th Century Fox el va denunciar per ús indegut de la seva marca.
Un temps més tard, un local de Nova Jersey, el J.J. Bittings Brewpub de Woodbridge, també va elaborar una cervesa anomenada Duff i la propaganda del local incloïa imatges d'en Homer Simpson.

El 2006, el mexicà Rodrigo Contreras, de Guadalajara, en va obtenir la patent de la marca "Duff" per llançar-la a la venta.

Quan es va estrenar la pel·lícula dels Simpson, la cadena de supermercats de 7-Eleven, com a part de la promoció de la pel · lícula, va posar en venda la cervesa Duff i Buzz Cola, entre altres; només que en lloc de ser cervesa o refresc, es va tractar d'una beguda energètica d'edició limitada.

Finalment, a l'agost del 2008, la cervesa Duff de procedència mexicana es va començar a vendre a Espanya. L'aparença comercial és igual que la que apareix en qualsevol episodi dels Simpson (més info a http://www.duffbeer.es)


Des de juliol del 2010, podem trobar als nostres mercats una cervesa Duff fabricada a Alemanya, que és precisament la que hem comprat nosaltres i avui us mostrem al post.
  
Actualment, des del març de 2010, també es ven a Colòmbia, a Argentina i just des del 2011 també a Xile.

No hay comentarios:

Publicar un comentario