9/11/16

Restaurant El Jou Vell

Aquest estiu, amb el viatge a la Costa Oest hem tingut pocs dies per provar restaurants nous, tot i així vam anar un parell de vegades a La Tagliatella que ens agrada molt, també al Siloc, convidats pels meus sogres i al Jou Vell.


El Jou Vell és un restaurant buffet lliure personalitzat de cuina catalana. Preparen una gran quantitat de plats per degustar. Està situat passat Peralada en direcció a la crta. de Llançà.
Nosaltres hi vam anar un dia de cada dia, on el preu amb aigua amb gas o sense, vi o sangria és de 15'95 euros, i els caps de setmana de 22'90 euros.


La relació qualitat-preu és bona, tot i que no sóc gaire partidària dels buffets lliures.


El restaurant és molt gran, amb dues sales amb diferents taules on s'ubiquen els plats del buffet i varis menjadors pels clients.


Al buffet trobem plats freds: rosbeef de vedella, seitons, flam de salmó i formatge, xips de verdures,  torradeta de brie gratinat, gaspatxo amb verduretes per afegir, amanides ja fetes o els ingredients per confeccionar-les tu, formatge Brie, Roquéfort i manxec, tonyina, cacauets, embotits, pa de fetge, olives, anxoves, gambes picants.


De plats calents de peix hi ha cloïsses i musclos amb salsa o amb verduretes crues, llenguat a la planxa, lluç arrebossat, sarsuela i potser algun altre que ara no recordo. També hi havia paella.


De carns hi havia molt d'assortit: botifarra de perol i normal, galtes de vedella, hamburguesetes petites, conill amb olives, costelló a la planxa i costelló guisat.


Per acompanyar el plat, cols de Brusseles gratinades i porros, pebrots i albergínies a la planxa o dauphinois, molt bo aquest últim. També hi havia pizza i croquetes. De pans una safata on trobaves pa de xapata o de cereals, molt bo aquest últim i cruixent.


I de postres l'assortiment era molt gran: mousse de llimona, mousse de iogurt, arròs amb llet, quallada, crema catalana, flam de cafè, pudin de croissant i canyella, flam d'ou, nata fresca muntada, croissantets petits, pastís de poma, pastís de crema, pastís de cabell d'àngel, pastís de xocolata amb nous, galetes, xuxes i fondue de xocolata. Podies sucar-hi la pinya tallada a daus o xurros o núvols.


Si volies ser sa també hi ha fruita: síndria, meló o pinya.


I si vols rematar l'àpat amb un xic de garnatxa o moscatell, també et pots servir al teu gust, igual que amb la sangria, que ja la tenen feta i tu te la serveixes amb gel.


En resum un àpat on menges més amb els ulls que amb la gana, però que et permet tastar una mica de tot el que et fa gràcia. Per mi el millor van ser els formatges, les gambes picants, els musclos amb la seva salsa, el conill guisat amb olives i la mousse de llimona i el pastís de xocolata i nous, ja que eren fets artesans ambdós postres, un molt fi i refrescant i l'altre a partir de pasta fullada amb crema de xocolata i nous al cim. Em va deixar un bon gust de boca.


7/11/16

[#Cervesa] Tast i maridatge de cerveses artesanes i embotit

Com cada any, cap a finals de setembre, es celebra la Fira del Porc i la Cervesa a Manlleu.

Aquest any vam tenir el plaer de poder assistir-hi de la mà de la revista Cuina, ja que per segon any consecutiu, vam participar al seu concurs de receptes i en vam resultar un dels finalistes amb la nostra recepta de la pizza de burrata el·laborada amb massa de cervesa artesana.


Així doncs, el dia assenyalat ens vam presentar al Mercat Municipal de Manlleu a l'hora acordada per gaudir de la fira, però tranquils, que això ja ho vam explicar l'altre dia, del que jo us volia parlar avui és d'un Tast i maridatge al que ens vam apuntar el dissabte a la tarda i que va resultat d'allò més interessant.


Es tractava de provar un seguit de cerveses artesanes de La Microcervesera, amb Ivan Hermosilla com a conductor del tast i el seu particular maridatge amb els embotits d'alguns cansaladers singulars de Manlleu com són:

- Can Cerilles, va oferir la llonganissa i la nora, que es tracta d'un bull blanc amb fruits secs.
- Can Molist, que va oferir la catalana i la secallona.
- Ca l’Ullastre
- Can Camps, que va oferir cap de porc i fetge.


A continuació, us presento la relació d'embotits i el maridatge de cervesa proposat. El tast va anar de més suau i pujant d'intensitat.


1. Barrica - Cerveseria Ales Agullons - Vilafranca del Penedès. Pura Pale Ale
Es tracta d'una cervesa de fermentació espontània. S'ha fermentat en barrica utilitzada anteriorment per el·laborar vi negre de Mas Comtal durant 6-12 mesos. De totes, la de gust més suau i poc pronunciat.
Maridatge amb l'embotit de Catalana.



2. Brillant - Cerveseria Brekeriet Beer AB . Es tracta d'una cervesa sueca.
Maridatge amb el cap de porc.



3. Cellar Foot - Cerveseria Still Water. Una cervesa americana que com a curiositat porta saúc blanc.
Maridatge amb l'embotit de fetge.



4. Mumbai Ale . Cerveseria Vic Ale. Ipa. Indian Pale Ale. Es tracta d'una cervesa catalana, de la terra de Vic, amb molt més llúpol.
Maridatge amb la secallona.



5. Control-C Control-V - Cerveseria To Øl - D'origen danès. Es tracta d'un doble IPA. Doble Indian Pale Ale.
Alta fermentació, amb més grau alcohòlic però a causa del llúpol.
De graduació per sobre dels 8º
Maridatge amb la llonganissa.



6. Dragor Brown. Cerveseria Amager Bryghus. Una altra cervesa danesa. Combinació de maltes. D'un color marró fosc perquè està més torrada i està formada per una sel·lecció de maltes caramel.
Maridatge amb la Nora.



En resum, una bona experiència, on a vegades sorprenia el contrast de gust proposat en cada cas, però que a dir veritat, i sabent que és tema molt personal del gust de cadascú, els maridatges proposats em van agradar força.



Una manera molt bona i representativa d'acomiadar la Fira de la Cervesa i el Porc d'enguany, ja que tot i que la fira continuava amb concerts i un sopar popular, nosaltres vam decidir tornar a terres empordaneses, direcció a Figueres.

4/11/16

.@lufthansa Tornem cap a casa amb Lufhtansa

El menjar dels avions sempre és criticat, però penso que tampoc se li ha de fer la creu ja que hi ha algunes companyies que l'ofereixen més bo que altres. Tot depèn amb l'aerolinea que volis.


Nosaltres per tornar a casa, venint de San Francisco i fent escala a Munich, vam fer-ho amb Lufhtansa i la veritat és que no en tinc cap queixa.


L'avió era molt espaiós i força nou, teníem dos seients sols i amplis amb mantes, coixins i pantalla individual per no avorrir-nos. Aquest aparell volador tenia dos pisos, a baixa hi havia els banys, així la gent no destorbava i podia esperar tranquil·lament el seu torn.


Us ensenyaré el menú que ens van servir, com sempre a triar entre pasta o carn. Jo vaig optar per la carn perquè sempre penso que em serviran pasta amb tomàquet fregit dolent, tot i que a vegades et sorprèn com amb el vol d'anada on la Lasagna que servien tenia molt bona pinta i una olor a orenga i formatge fos que et feia salivar.


La safata del menjar va amb coberts de metall, punt positiu de la companyia. Tot i això m'esperava menjar millor.


Així de primer vam fer:

-Una amanida amb enciam del llarg, pastanaga ratllada, remolatxa i tomàquet xerry


- Pollastre amb verdures, mongeta verda i tomàquet al forn amb herbes.


- Un brownie per postres, o semblant podríem dir

Un detall molt bo que té aquesta companyia és que durant gairebé tot el vol tenen una barra lliure de begudes, tan alcohòliques, vi, cava i licors, com sucs de tot tipus. I per menjar oferien unes galetes de xocolata i coco molt bones o unes galetetes salades que tampoc estaven malament.
De tant en tant, per si no et volies aixecar, et passaven a repartir els sucs al teu seient, molt amables.


Abans de baixar de l'avió, quan ja només quedava una hora per arribar al nostre destí d'escala, ens varen donar l'esmorzar.


Aquest sí que pel meu gust no em va saber agradar. Jo m'esperava un croissantet i un mini bo amb algun cafè i llet, que aquest si que a l'avió és dolentot i, ens van servir, una truita amb espinacs i un tros de carn tipus frikadelle. Això després d'estar tantes hores volant no entra ni amb embut.


També hi havia una safata amb fruita tallada, pinya, kiwi, síndria i mirtils,  pa i mantega i melmelada, gens bona per cert.


I a l'avió entre Munich, on hi vam fer escala i Barcelona ens varen donar un suc de tomàquet o cervesa alemanya, en ampolla de vidre i molt bona, i un entrepà de brioxería farcit de formatge i pebrot vermell.


2/11/16

.@LoveGhirardelli Xocolateria Ghirardelli


No pots visitar San Francisco sense haver entrat a la xocolateria Ghirardelli. Es tracta d'una fàbrica de xocolata molt antiga, del 1867,  que s'ubicava als molls de San Francisco. Avui dia és un centre comercial, però encara hi pots trobar dues de les diverses botigues que tenen repartides per la ciutat.


Cada vegada que entres t'obsequien amb un mini xocolatí de xocolata amb llet amb caramel salat, saben com enganxar-te. Només l'has de provar i de ben segur que no surts amb les mans buides.


A més, també pots entaular-te ja que ofereixen un menú a base de preparacions amb xocolata, com ara batuts, brownies, entre altres. Tots ells amb fudges, salsa de caramel, cookies, nata muntada i altres llaminadures que et fan perdre els sentits.


Nosaltres vam gaudir d'un Crissy Field, que portava dues boles de gelat de cookies i entremig una de cookies, amb caramel fudge artesà, nata muntada al cim, trossos de les seves cookies Ghirardelli i dos minis xocolatins de llet i caramel. Tot això per 12'45$.


És a dir per uns 12 euros, obtens una estona de plaer, entre el gelat cremós, el fudge que vas trobant, l'espessa nata muntada amb les cookies que són boníssimes, val la pena pagar aquest preu.


Quan entres a un dels seus locals és difícil resistir la temptació, l'olor a xocolata i la vista et fan perdre els sentits, per tant només queda provar el que més t'agradi!


Ara per sort podrem seguir gaudint d'aquests exquisits xocolatins aquí ja que en varem comprar 3 bosses d'1'25 kg, cada una, i una era tota per nosaltres, les altres eren per regalar a la família.