Aquest estiu, amb el viatge a la Costa Oest hem tingut pocs dies per provar restaurants nous, tot i així vam anar un parell de vegades a La Tagliatella que ens agrada molt, també al Siloc, convidats pels meus sogres i al Jou Vell.
El Jou Vell és un restaurant buffet lliure personalitzat de cuina catalana. Preparen una gran quantitat de plats per degustar. Està situat passat Peralada en direcció a la crta. de Llançà.
Nosaltres hi vam anar un dia de cada dia, on el preu amb aigua amb gas o sense, vi o sangria és de 15'95 euros, i els caps de setmana de 22'90 euros.
La relació qualitat-preu és bona, tot i que no sóc gaire partidària dels buffets lliures.
El restaurant és molt gran, amb dues sales amb diferents taules on s'ubiquen els plats del buffet i varis menjadors pels clients.
Al buffet trobem plats freds: rosbeef de vedella, seitons, flam de salmó i formatge, xips de verdures, torradeta de brie gratinat, gaspatxo amb verduretes per afegir, amanides ja fetes o els ingredients per confeccionar-les tu, formatge Brie, Roquéfort i manxec, tonyina, cacauets, embotits, pa de fetge, olives, anxoves, gambes picants.
De plats calents de peix hi ha cloïsses i musclos amb salsa o amb verduretes crues, llenguat a la planxa, lluç arrebossat, sarsuela i potser algun altre que ara no recordo. També hi havia paella.
De carns hi havia molt d'assortit: botifarra de perol i normal, galtes de vedella, hamburguesetes petites, conill amb olives, costelló a la planxa i costelló guisat.
Per acompanyar el plat, cols de Brusseles gratinades i porros, pebrots i albergínies a la planxa o dauphinois, molt bo aquest últim. També hi havia pizza i croquetes. De pans una safata on trobaves pa de xapata o de cereals, molt bo aquest últim i cruixent.
I de postres l'assortiment era molt gran: mousse de llimona, mousse de iogurt, arròs amb llet, quallada, crema catalana, flam de cafè, pudin de croissant i canyella, flam d'ou, nata fresca muntada, croissantets petits, pastís de poma, pastís de crema, pastís de cabell d'àngel, pastís de xocolata amb nous, galetes, xuxes i fondue de xocolata. Podies sucar-hi la pinya tallada a daus o xurros o núvols.
Si volies ser sa també hi ha fruita: síndria, meló o pinya.
I si vols rematar l'àpat amb un xic de garnatxa o moscatell, també et pots servir al teu gust, igual que amb la sangria, que ja la tenen feta i tu te la serveixes amb gel.
En resum un àpat on menges més amb els ulls que amb la gana, però que et permet tastar una mica de tot el que et fa gràcia. Per mi el millor van ser els formatges, les gambes picants, els musclos amb la seva salsa, el conill guisat amb olives i la mousse de llimona i el pastís de xocolata i nous, ja que eren fets artesans ambdós postres, un molt fi i refrescant i l'altre a partir de pasta fullada amb crema de xocolata i nous al cim. Em va deixar un bon gust de boca.
El Jou Vell és un restaurant buffet lliure personalitzat de cuina catalana. Preparen una gran quantitat de plats per degustar. Està situat passat Peralada en direcció a la crta. de Llançà.
Nosaltres hi vam anar un dia de cada dia, on el preu amb aigua amb gas o sense, vi o sangria és de 15'95 euros, i els caps de setmana de 22'90 euros.
La relació qualitat-preu és bona, tot i que no sóc gaire partidària dels buffets lliures.
El restaurant és molt gran, amb dues sales amb diferents taules on s'ubiquen els plats del buffet i varis menjadors pels clients.
Al buffet trobem plats freds: rosbeef de vedella, seitons, flam de salmó i formatge, xips de verdures, torradeta de brie gratinat, gaspatxo amb verduretes per afegir, amanides ja fetes o els ingredients per confeccionar-les tu, formatge Brie, Roquéfort i manxec, tonyina, cacauets, embotits, pa de fetge, olives, anxoves, gambes picants.
De plats calents de peix hi ha cloïsses i musclos amb salsa o amb verduretes crues, llenguat a la planxa, lluç arrebossat, sarsuela i potser algun altre que ara no recordo. També hi havia paella.
De carns hi havia molt d'assortit: botifarra de perol i normal, galtes de vedella, hamburguesetes petites, conill amb olives, costelló a la planxa i costelló guisat.
Per acompanyar el plat, cols de Brusseles gratinades i porros, pebrots i albergínies a la planxa o dauphinois, molt bo aquest últim. També hi havia pizza i croquetes. De pans una safata on trobaves pa de xapata o de cereals, molt bo aquest últim i cruixent.
I de postres l'assortiment era molt gran: mousse de llimona, mousse de iogurt, arròs amb llet, quallada, crema catalana, flam de cafè, pudin de croissant i canyella, flam d'ou, nata fresca muntada, croissantets petits, pastís de poma, pastís de crema, pastís de cabell d'àngel, pastís de xocolata amb nous, galetes, xuxes i fondue de xocolata. Podies sucar-hi la pinya tallada a daus o xurros o núvols.
Si volies ser sa també hi ha fruita: síndria, meló o pinya.
I si vols rematar l'àpat amb un xic de garnatxa o moscatell, també et pots servir al teu gust, igual que amb la sangria, que ja la tenen feta i tu te la serveixes amb gel.
En resum un àpat on menges més amb els ulls que amb la gana, però que et permet tastar una mica de tot el que et fa gràcia. Per mi el millor van ser els formatges, les gambes picants, els musclos amb la seva salsa, el conill guisat amb olives i la mousse de llimona i el pastís de xocolata i nous, ja que eren fets artesans ambdós postres, un molt fi i refrescant i l'altre a partir de pasta fullada amb crema de xocolata i nous al cim. Em va deixar un bon gust de boca.