Ara ja comencen a venir de gust les amanides i si encara trobem que no fa prou calor sempre les podem fer tèbies :)
La que avui us porto és amb una base de llegums, que també s'han d'incloure en una dieta equilibrada, com a mínim dues vegades per setmana, així que una d'elles pot ser en forma d'amanida.
De fet aquest recepta és ben fàcil i súper ràpida de preparar, sobretot si feu servir un pot de llenties ja cuites.
La particularitat de la recepta és que al afegir-li el formatge fresc la ressalta, ja que es tracta d'un
formatge amb un gust molt suau i fresc, amb un lleuger punt de sal. Elaborat amb llet fresca, és un aliment amb un baix contingut en greixos, ric en calci, proteïnes i minerals.
Amanida tèbia de llenties amb formatge fresc
Ingredients per a 2 persones:
- 500 gr. de llenties cuites
- 200 gr. de formatge fresc Cabrianes
- 12 tomàquets cirerols ecològics
- 2 pastanagues
- vinagre de Modena en xarop
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre
Elaboració:
Posem una base de llenties, que harem escalfat al microones, i al cim hi afegim la pastanaga tallada a rodelles primes, els tomàquets partits per la meitat i el formatge fresc tallat a daus.
Amanim amb sal, pebre, vinagre i un bon raig d'oli d'oliva i a gaudir!
Consells d'elaboració:
Jo he fet servir llenties ja que trobo que amb el formatge combinen molt bé, però també la podríem fer amb altres llegums, pasta, arròs o quinoa.
També admet altres hortalisses com ara cogombre o pebrot vermell, que hi fa molt bo.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat molt complert i nutritiu, amb una adequada proporció de proteïnes, hidrats de carboni i fibra, vitamines i minerals. Conté molt poc greixos i molt bons, únicament de l'oli d'oliva que fem servir per amanir el plat.
Serveix com a plat únic al migdia, ja que ens proporcionarà energia de llarga durada.
Us animo a que cada setmana feu un plat de llegums, que són molt saludables.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario