Avui us porto una amanida diferent però molt bona, d'aquelles que dius tenen bona pinta i quan les fas dius, ostres doncs està boníssima!
Amanida de Col (coleslaw)
Ingredients per a 2 persones:
- un quart de col d'estiu
- 2 pastanagues mitjanes
- 75 gr. de maionesa
- 1 cullerada sopera de mostassa
- sal
Elaboració:
En primer lloc trinxem la col ben fina i tallem les pastanagues a tires fires també i ho posem tot en un bol.
Barregem la maionesa amb la mostassa i ho afegim a l'amanida amb un xic de sal també, ja que la col és dolça i la pastanaga també.
Deixem a la nevera unes hores per tal que la salsa impregni l'amanida i servim freda.
Acompanya molt bé un plat de carn o peix i a l'estiu entra molt bé.
Destaca el toc cruixents que té i amb la pastanaga i la salsa combina molt bé, a nosaltres ens va sorprendre agradablement.
Consells de degustació:
S'hi pot afegir poma també, i així també hi aportarem un toc diferent.
Si es vol completar i, fins i tot, convertir-la en plat únic hi podem afegir una pit de pollastre filetejada o uns llagostins cuits.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat molt saludable ja que la col és una verdura que ens aporta molta fibra i ben poques calories. A més la pastanaga ens ajuda a protegir la vista i la pell i a agafar color morè, gràcies al seu contingut en vitamina A.
La única cosa que fa pujar les calories del plat és la salsa, que com a base porta maionesa, tot i que si la substituïm per iogurt també ens quedarà bona i rebaixarem l'aport calòric.
Maridatge:
No hay comentarios:
Publicar un comentario