23/9/21

[#Recepta] Arròs a la cubana

Hi ha receptes que a vegades no escric perquè penso que la gent ja les coneix i sap com es fan, però després me n'adono que cada persona hi aporta un toc personal que sempre pots afegir o canviar de com un està habituat a fer-la!


En aquest cas però us porto un Arròs a la cubana ben normal però és que és tan bo...



Ingredients per a 2 persones:
  • 80 gr. d'arròs
  • 200 gr. de tomàquet natural
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • 4 ous mitjans

Elaboració:

En primer lloc bullim l'arròs, tal i com indica el fabricant.
Paral.lelament posem una bona quantitat d'oli en una paella per tal de fregir els ous.
En una altra paella sofregim el tomàquet, ben salpebrat fins que redueixi.
Una vegada tenim l'arròs bullit, el colem i el disposem als plats, que no s'enganxi. 
Afegim la salsa de tomàquet i els dos ous al costat.

Bon profit!


Consells d'elaboració:

En aquest plat s'hi pot afegir algun plàtan fregit d'acompanyament.
També es pot fer una versió carnívora d'aquest plat que seria afegint carn picada de vedella o de porc i queda molt bo, a casa de la meva mare sempre s'ha fet així.



Valor nutricional:

Es tracta d'un plat complert, ja que tenim els hidrats de carboni de l'arròs, la verdura del tomàquet, carregat d'antioxidants i la proteïna i greixos de l'ou.
Si voleu alleugerir el contingut calòric d'aquest plat, només heu de fer els ous ferrats a la planxa, sense oli. Quedaran més blancuxos però no hauran absorbit tant d'oli d'oliva.

Si acompanyem el plat amb una amanida verda i una fruita de postres, tindrem un àpat ben equilibrat.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: