18/5/20

[#Recepta] Focaccia

La recepta que us presento avui mai m'hagués imaginat que la faria perquè sempre havia pensat que era una cosa complicada de fer i que no em quedaria bé, però ves per on m'he animat a fer-la i ens ha agradat molt!


Haig de dir que segueixo a una foodie per Instagram que fa unes fotos fantàstiques i unes receptes igual de xulis i quan li vaig veure la pintassa que tenia la seva focaccia vaig pensar que l'havia de fer si o si :)



Anem a veure la recepta, que sembla difícil però no ho és.

Focaccia

Ingredients per a la massa
  • 480 gr. de farina
  • 380 gr. d'aigua tèbia
  • 10 gr. de sal
  • 10 gr. de llevat fresc o 3 gr. del sec
  • 15 ml d'oli d'oliva verge extra


Per posar-li al cim
  • 2 cullerades d'oli i 2 d'aigua barrejades

Per al farciment
  • tomàquet xerry
  • ceba tendra
  • olives farcides d'anxova
  • romaní
  • sal Maldon
  • oli d'oliva verge extra


Elaboració:

Primer de tot desfem el llevat en aigua tèbia, afegim la sal i l'oli.


Anem incorporant la farina tamitzada mentre anem barrejant amb l'ajuda d'una cullera.



Quan tenim tots els ingredients ben barrejats, deixem reposar la massa durant 20' tapada amb un drap.


Passats aquest 25' pleguem la massa en forma de sobre i esperem 20' més.


Finalment tornem a plegar la massa com abans i la guardem 20' més.
Ara reservem la massa tapada a la nevera durant 24 hores, si pots 48 hores encara millor.
L'endemà anem a farcir la focaccia.


Evoquem la massa en una safata de forn untada amb oli d'oliva i l'anem repartint per tota la superfície.


La deixem reposar 30' abans de posar-la al forn.


Li posem els ingredients al cim, comencem pel romaní i anem afegint els tomàquet xerrys tallats, les olives trinxades i la ceba filetejada.


Per últim afegim sal Maldon i oli d'oliva per tota la massa i així ens quedarà daurada i ben cruixent.


Escalfem el forn a 240º només baix.

L'enfornem durant 25' a 220º dalt i baix i ja ens quedarà rosseta i a punt per menjar-la!



Consells de degustació:

La pots farcir del que vulguis, l'all i fa molt bo perquè hi dóna molt de gust, però carabassó ben fi també hi fa bo.

El que si que no pot fallar és la sal gruixuda del final, que no cal que sigui Maldon, pot ser qualssevol altre i l'oli també és important ja que li confereix color i sabor.


Valor nutricional:

Estem parlant d'una preparació a base de farines però sana, ja que hi ha la presència de l'oli d'oliva i va farcida de verdures, així que es tractaria d'un plat saludable, sobretot si no n'abusem i l'acompanyem amb una amanida verda.


Maridatge:

Amb un vinet blanc casa molt bé.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario