22/5/20

[#Recepta] Costelló al forn amb patata panadera

Ara que estem més a casa, tenim més temps per cuinar i pensar noves receptes o fer aquella que fa temps que vols fer però, que sempre per algun motiu o altra deixes per un altra dia.

Aquesta recepta de costelló al forn amb patata panadera la tenia pendent de fer, així que avui us la presento!


Ingredients per a 4 persones:
  • 12 tires de costelló magre de porc
  • mig kilo de patates
  • orenga
  • romaní
  • farigola
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • mig got de vi blanc


Elaboració:

Primer de tot rentem les patates ben netes i les tallem a la panadera.
A continuació agafem un bol i fem una barreja amb oli d'oliva i les diferents espècies que ens servirà per embadurnar les patates.
Agafem una safata apte pel forn i disposem les patates i la mescla d'espècies.
Al cim hi posem el costelló ben salpebrat, on també hi haurem posat les especies i ho enfornem amb el forn preescalfat a 180ºC.
A mitja cocció, aproximadament als 20' girem les patates i posem mig got de vi blanc.
Deixem coure uns 20' més o una mica més, en funció de la mida del costelló.

Consells de degustació:

Jo he fet un llit de patata panadera però també hi podríem posar ceba tallada fina, tomàquet i pastanaga i així tenir verdures variades per acompanyar la carn.
Les herbes que hem afegit són l'orenga, el romaní o la farigola però també podeu posar les que us agradin a vosaltres; herbes provençals, alfàbrega, entre altres.
El que si és important és que el carnisser us doni un costelló magre i fi, ja que així tardarà menys a coure i el plat no serà tan gras.


Valor nutricional:

Es tracta d'un plat complert, ja que tenim hidrats de carboni d'absorció lenta provinents de la patata, proteïna del costelló i greixos de l'oli d'oliva.
Ens faltaria acompanyar el plat d'una bona amanida i així obtenir la fibra, vitamines i minerals que ens completen l'àpat.


Maridatge:

Aquest plat combina bé tant amb un vi blanc com amb un vi negre jove, us ho deixo a la vostre elecció!




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario