Des que estem a casa confinats el meu pare està fent un munt de receptes. Una que ha fet ara és un flam d'ou, bé, dos flams, un per nosaltres i un per ells :)
Des de petita que m'encanta el flam d'ou, sobretot quan té aquells foradets petits i aquell gust d'ou tan característic. La veritat és que li ha sortit molt bo, tant el flam, fet amb llet fresca com el caramel, fet també per ell.
Ingredients per a 2 flameres:
Per a fer el caramel:
Elaboració del flam:
Primer de tot batem els ous.
Afegim el sucre i seguim batent.
Per últim incorporem la llet i ho batem tot.
Per fer el caramel, posem el sucre i l'aigua en un cassó i quan vingui ros el buidem a les flameres on seguidament hi evocarem el flam.
Ho posem al forn al bany maria dalt i baix a 180º durant 50' aproximadament.
Una vegada fet, el deixem refredar i el posem a la nevera.
Quan el volguem consumir s'ha de treure mitja horeta abans perquè no sigui tan fred, així notarem més els gustos.
Consells de degustació:
Podem servir-lo amb una mica de nata muntada al costat o sol, que de fet està boníssim i realment no necessita res més.
Valor nutricional:
Es tracta d'unes postres reconstituents, és a dir, per aquella gent que necessiti un gran aport de nutrients és molt adequat. Pel seu contingut en proteïna i greixos dels ous i la llet però també en sucres de la llet i del caramel aporta força calories que les podem reduir fent servir un altra edulcorant enlloc de sucre, sempre hi quan sigui apte per coure, com la fructosa.
No obstant si mengem uns 125 gr. que és la mida d'un flam convencional, tothom s'ho pot permetre. Lògicament no a diari, però de tant en tant si ;)
Des de petita que m'encanta el flam d'ou, sobretot quan té aquells foradets petits i aquell gust d'ou tan característic. La veritat és que li ha sortit molt bo, tant el flam, fet amb llet fresca com el caramel, fet també per ell.
Ingredients per a 2 flameres:
- 8 ous frescs
- 8 cullerades de sucre
- 1200 ml de llet fresca
Per a fer el caramel:
- 4 cullerades de sucre
- 3 d'aigua
Elaboració del flam:
Primer de tot batem els ous.
Afegim el sucre i seguim batent.
Per últim incorporem la llet i ho batem tot.
Per fer el caramel, posem el sucre i l'aigua en un cassó i quan vingui ros el buidem a les flameres on seguidament hi evocarem el flam.
Ho posem al forn al bany maria dalt i baix a 180º durant 50' aproximadament.
Una vegada fet, el deixem refredar i el posem a la nevera.
Quan el volguem consumir s'ha de treure mitja horeta abans perquè no sigui tan fred, així notarem més els gustos.
Consells de degustació:
Podem servir-lo amb una mica de nata muntada al costat o sol, que de fet està boníssim i realment no necessita res més.
Es tracta d'unes postres reconstituents, és a dir, per aquella gent que necessiti un gran aport de nutrients és molt adequat. Pel seu contingut en proteïna i greixos dels ous i la llet però també en sucres de la llet i del caramel aporta força calories que les podem reduir fent servir un altra edulcorant enlloc de sucre, sempre hi quan sigui apte per coure, com la fructosa.
No obstant si mengem uns 125 gr. que és la mida d'un flam convencional, tothom s'ho pot permetre. Lògicament no a diari, però de tant en tant si ;)
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario