27/5/20

[#Vacances] Galetes Manner Viena

Si vas a Viena has d'anar a alguna botiga de Manner.
Es tracta del major productor austríac de dolços des del 1890. Diuen que són molt conegudes a la ciutat i també a fora, ja que van aparèixer a la pel·lícula de "Terminator 3" perquè és el dolç preferit de l'Arnold Schwarzenegger,  i a un capítol de Friends, on es veu que es van vendre a "Central Perk".


Es coneix pel seu packaging de color rosa i blau característic i elaboren moltes especialitats de galetes tipus "oblea" farcides amb llimona, coco, vainilla i crema de cacau amb avellanes, sent aquesta la més coneguda i exitosa.



Precisament aquesta, la napolitana,  és la que vam comprar per nosaltres i us haig de dir que ens van agradar molt. Són cruixents, fines i delicades amb una xocolata exquisida. Consten de 5 capes d'"oblea" que no vols que s'acabin mai :)


Pels pares i els sogres els hi vam dur un assortit però també ens van dir que les de xocolata eren les millors, tot i que les altres no tenen desperdici.


Nosaltres també vam voler provar un cacau en pols, ja que a la botiga tenen moltes especialitats diferents a base de xocolata i aquest pot ens va fer gràcia i us haig de confessar que és molt bo també, una xocolata molt suau que combina bé amb la llet.


Tot i així les napolitanes amb crema de cacau amb avellanes, Manner-Schnitten són el seu producte estrella i la veritat és que no m'estranya gens perquè són una delícia i m'agradaria explicar-vos algunes coses més que m'han semblat interessats sobre la casa Manner:
  • Cada segon es degusten dos paquets de napolitanes Manner al món. Això suposa la sorprenent xifra de 72.000 galetes per hora. Si les col·loquem juntes, abasten la distància de 3.528 metres, és a dir 26 vegades l'altura de la catedral de Sant Esteve de Viena.
  • Les galetes Manner són un dels més famosos souvenirs de Viena. Només a la botiga Manner de la Stephans-platz es venen cada dia fins a 4.000 paquets.
  • Una galeta napolitana Manner està feta a la mida exacta perquè càpiga a la boca. La fórmula de l'èxit: 49 x 17 x 17 mil·límetres.
  • Originalment, les avellanes procedien de la zona de Nàpols, d'aquí el nom addicional de "galetes napolitanes".
  • La catedral de Sant Esteve forma part de el logotip de l'empresa Manner. I és que Manner és l'única empresa que pot utilitzar la imatge de la catedral de Sant Esteve com a marca registrada.

  • En senyal d'agraïment, la casa Manner s'encarrega de pagar el sou i les prestacions extrasalarials d'un picapedrer de la Catedral i finança així "el picapedrer més dolç" de Viena. Per això aquest picapedrer no porta un mico com els altres, sinó un en el color rosat de l'empresa.
  • El color rosat de Manner, de fama mundial, ja va ser utilitzat a l'hora de fundar l'empresa i es va convertir en un color Pantone en l'any 2019.
  • Són poques les empreses com Manner que produeixen la xocolata directament sortit de el gra de cacau en una torradora propi. I les galetes Manner han estat des de sempre productes vegans. Fins i tot molt abans que se sabés el que això significa.
  • Un lloc de salsitxes que no tingui galetes Manner no és considerat un lloc autèntic pels vienesos. El mateix val per a les tavernes de vi i els cinemes.
  • Mentre que les galetes clàssiques farcides de crema de cacau amb avellanes no han sofert modificacions, al llarg de la història han aparegut galetes de diferents sabors, ja siguin amb gust de gerd o a cafè. En l'actualitat hi ha galetes Manner amb gust de llimona, coco, vainilla i crema de xocolata. Tot i que la galeta original segueix sent insuperable.

I ara que sabeu tot això segur que us entren ganes de tastar-les, doncs ja sabeu, teniu un viatge pedent!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario