6/4/20

[#joemquedoacasa] Dieta de confinament

Ja sabeu que el meu blog em serveix per mostrar receptes, restaurants on anem, fires de gastronomia, vins i cellers que tastem, entre altres temes relacionats amb l'alimentació. És per això que donat el moment de confinament actual en que ens trobem he pensat que potser seria interessant fer un post sobre com portar una alimentació equilibrada durant el confinament


Així doncs m'agradaria donar-vos alguns consells sobre què menjar aquests dies que estem a casa.

1. Organitza i planifica els menús

És important planificar els àpats de la setmana per tal d'organitzar la compra i evitar sortides innecessàries. Si esteu en família podeu fer un calendari i idear el menú entre tots i així hi participen petits i grans. Podeu incloure alguna recepta que puguin elaborar els nens i així introduir-los a la cuina i entretenir-los una estona.

2. Menú saludable

Com hauria de ser? Doncs amb una altra presència d'aliments d'origen vegetal, és a dir, fruits, verdura, llegums i fruits secs crus.

A l'hora de cuinar i amanir fer servir oli d'oliva verge extra, que és un greix cardiosaludable.



3. Optar per farines integrals

Substituir el pa blanc, l'arròs i la pasta per la versió integral ja que necessitem un bon aport de fibra que ens ajudi a anar al bany, i sobretot ara que no ens movem tant i, a més, ens atiparan més, cosa que ens evitarà picar entre hores.

4. Prendre làctics cada dia

Podem prendre'ls en forma de llet o llets fermentades i iogurts sense sucre.



5. Donar preferència a les carns blanques, ous i peix, enfront de les carns vermelles i processades.



6. Beure entre 1'5l i 2l d'aigua cada dia

Ens podem ajudar amb brous vegetals, infusions i té, sempre hi quan el beveu abans de les sis de la tarda en cas que us exciti i us alteri la son.

7. Optar per aliments frescos, locals i de temporada ja que sempre seran més bons i més econòmics i aprofitarem les seves propietats quan estan al seu màxim esplendor.


8. Evitar l'alcohol, així com el tabac

9. Fer exercici físic

Ara amb Internet ens podem posar un programa de zumba, ioga, pilates o bé fer bici estàtica o cinta si es té a casa i així movem el cos alhora que també ens distreu. Ho podem fer tota la família i així serà més divertit!

10. Menjar junts en família

Aprofitar ara que estem tots a casa i podem mantenir un horari regular i així també gaudir dels àpats junts



Si en algun moment tenim gana, com pot ser a mig matí o a la tarda podriem menjar una peça de fruita, un iogurt o un grapadet de fruita seca crua. De pas ens ajudarà a arribar al següent àpat amb menys gana.

I fins aquí els meus consells sobre l'alimentació durant el confinament. Espero que us serveixen d'ajuda o si més no que us hagin fet passar una bona estona.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario