27/4/20

[#Vacances] Mercat Central de Budapest

Si vols conèixer la gastronomia d'un país has de visitar alguns dels seus mercats.


El Mercat Central de Budapest és el més gran i antic dels cinc que té la ciutat i que es van obrir a finals del segle XIX. Val la pena visitar-lo, tant per la façana de l'edifici, que és preciosa, com pel seu interior.



Hi podem trobar carnisseries, fleques, parades de menjar on venen els seus productes típics com la paprika i també, al pis de dalt, parades d'artesania on endur-te un bonic record com  una nina hongaresa o algun altre souvenir.


Nosaltres vam aprofitar per comprar paprika, ja que ve ideal per a regalar, n'hi ha a gairebé totes les parades i n'hi ha de molts tipus diferents, dolça, picant, fumada.


Ve amb uns lots que per portar als familiars quedes molt bé i a la cuina té molta utilitat ja que es pot fer servir a molts plats per donar un toc picant molt bo.


A la cuina hongaresa es fa servir molt i a la nostra també el podem trobar present.

Per exemple per nosaltres seria el bitxo d'on s'obté el pebre vermell picant i també fem servir la nyora per a la reconeguda salsa del calçot i pebre vermell dolç per a l'elaboració de les sobrassades.


Al pis de dalt també trobem restaurants amb taules i alguns bars que ofereixen la seva típica gastronomia, potser més encarat al turista en aquest cas però fa goig veure els plats, que com ja veieu no son poc calòrics ;)


Els preus dels plats eren força cars i la veritat és que no ens cridava gens l'atenció menjar-los allà ja que ho havies de fer a la barra o a unes taules altes que hi havia al costat però amb tanta gent passant amunt i avall no penso que sigui un bon lloc on dinar.



També hi havia parades amb una gran varietat de souvenirs per comprar, des de samarretes, boles de vidre, clauers, imans, entre altres.


Nosaltres vam comprar la típica bola de vidre, que sempre acostumem a dur als meus sogres i una nina per mi, ja que en tinc de moltes ciutats del món on sempre que n'he vist n'he comprat.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: