Avui tinc el plaer de presentar-vos un senyor formatge, el Maxorata amb pebre vermell.
Fa un temps ja havíem provat el Majorero però amb cobertura natural, rentada amb oli d'oliva i ara hem tingut la oportunitat de provar el mateix però amb pebre vermell, ja que els meus sogres van anar a Fuerteventura i ens el van dur :)
Aquest formatge va ser triat al World Championship Cheese com el millor formatge de cabra del món.
Us diré que a mi particularment m'ha agradat molt el seu sabor, ja que per de ser cabra no és un formatge excessivament fort, sinó que té un gust més suau i equilibrat i el pebre vermell li dóna un toc però sense exagerar. Una delícia vaja que us animo a provar i a descobrir.
Característiques:
El formatge majorero és un dels aliments més valorats de la gastronomia canària. La seva denominació d'origen està constituïda des de l'any 1996, la més antiga dels formatges de cabra d'Espanya.
El nom li ve de la raça de cabra majorera que s'alimenten dels matolls del paisatge desèrtic de Fuerteventura.
S'elabora amb llet pasteuritzada de cabra majorera.
La seva pasta és compacta, de textura cremosa i sabor lleugerament dolç amb un toc picant del pebre i amb una lleu presència de sabor de cabra.
Té un color groc marfil que s'intensifica a mesura que va madurant.
Consells de degustació:
Ratllat en una sopa de verdura o en una amanida queda boníssim. Tot i que si mengem el que va embadurnat amb pebre vermell millor combinar-lo amb un bon pa i gaudirem al màxim.
Maridatge:
El que no va recobert amb pebre vermell marida bé amb un vi blanc jove de la D.O. Empordà.
Fitxa tècnica
Regió: Fuerteventura (Illes Canàries, Espanya)
Maduració: més de 150 dies
Pes i forma: aproximadament 1'2 gr. la peça rodona
Dimensions: D.15-35 cm a 6-9 cm
Llet: cabra majorera
Classificació: curat
Productor: Grupo Ganaderos de Fuerteventura
Si heu llegit fins aquí us haig de confessar que a mi particularment em va agradar més el que va sense pebre vermell, ja que m'agrada molt el gust d'aquest formatge i trobo que el pebre vermell no me'l deixa degustar prou bé ;)
Fa un temps ja havíem provat el Majorero però amb cobertura natural, rentada amb oli d'oliva i ara hem tingut la oportunitat de provar el mateix però amb pebre vermell, ja que els meus sogres van anar a Fuerteventura i ens el van dur :)
Aquest formatge va ser triat al World Championship Cheese com el millor formatge de cabra del món.
Us diré que a mi particularment m'ha agradat molt el seu sabor, ja que per de ser cabra no és un formatge excessivament fort, sinó que té un gust més suau i equilibrat i el pebre vermell li dóna un toc però sense exagerar. Una delícia vaja que us animo a provar i a descobrir.
Característiques:
El formatge majorero és un dels aliments més valorats de la gastronomia canària. La seva denominació d'origen està constituïda des de l'any 1996, la més antiga dels formatges de cabra d'Espanya.
El nom li ve de la raça de cabra majorera que s'alimenten dels matolls del paisatge desèrtic de Fuerteventura.
S'elabora amb llet pasteuritzada de cabra majorera.
La seva pasta és compacta, de textura cremosa i sabor lleugerament dolç amb un toc picant del pebre i amb una lleu presència de sabor de cabra.
Té un color groc marfil que s'intensifica a mesura que va madurant.
Consells de degustació:
Ratllat en una sopa de verdura o en una amanida queda boníssim. Tot i que si mengem el que va embadurnat amb pebre vermell millor combinar-lo amb un bon pa i gaudirem al màxim.
Maridatge:
El que no va recobert amb pebre vermell marida bé amb un vi blanc jove de la D.O. Empordà.
Fitxa tècnica
Regió: Fuerteventura (Illes Canàries, Espanya)
Maduració: més de 150 dies
Pes i forma: aproximadament 1'2 gr. la peça rodona
Dimensions: D.15-35 cm a 6-9 cm
Llet: cabra majorera
Classificació: curat
Productor: Grupo Ganaderos de Fuerteventura
Si heu llegit fins aquí us haig de confessar que a mi particularment em va agradar més el que va sense pebre vermell, ja que m'agrada molt el gust d'aquest formatge i trobo que el pebre vermell no me'l deixa degustar prou bé ;)
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
Ese queso esta riquisimo
ResponderEliminar