Avui us porto una recepta de coca, a qui no li agrada menjar un bon tros de coca? A mi sempre em ve de gust, és una menja que tan entra bé per esmorzar, com per postres, com per prendre a mitja tarda. I sempre es pot acompanyar amb alguna beguda que ens agradi, com un cafè i llet, un capuccino, algun suc natural o una xocolata calenta.
La recepta que us presento és molt fàcil de fer ja que és la coca de iogurt que qui més qui menys tothom coneix però afegint 2 pomes a la preparació. Què us sembla? Us fa?
COCA DE POMA
Ingredients:
Elaboració:
Primer de tot pelem les pomes i les tallem en 4 trossos.
Una poma la laminem perquè ens serveixi de decoració i l'altra la ratllem per afegir-la a la massa.
Per a la massa barregem 3 ous amb el sucre i la canyella i remenem.
Afegim l'oli i el iogurt i barregem.
Per últim incorporem la farina, si voleu la podeu tamitzar, i el llevat i també la poma ratllada.
Mesclem tota la preparació i l'evoquem en un motlle. Decorem la coca amb les làmines de poma, un xic de sucre pel cim i l'enfornem amb el forn preescalfat a 180ºC dalt i baix durant uns 40 minuts.
Per comprovar si està cuita podeu punxar la coca amb un pintxo i si surt net és que la massa ja està cuita.
Cal dir que surt una coca esponjosa i amb un gust boníssim, amb un toc de canyella que hi fa molt bo i combina molt bé amb la poma.
A més en podeu menjar cada dia un tros, ja que es guarda fins a una setmana tranquil·lament i segueix sent toveta i bona.
Consells de degustació:
Podem fer la coca amb farina integral i sucre morè i ens quedarà una coca més sana i igualment dolça.
També una altra opció és posar-hi un got de sucre enlloc de dos, i si de cas augmentar la canyella que ens servirà com a edulcorant natural, sense afegir calories ;)
Si us agrada amb més poma n'hi podeu posar tres enlloc de dues, jo amb dues la trobo molt bé perquè s'hi nota lo suficient.
Valor nutricional:
Com us deia, les calories dependran dels ingredients emprats, per tant si reduïm el sucre serà una coca molt més saludable i menys calorica i força dolça, ja que la canyella ens serveix per endolcir-la de forma sana. També la poma conté sucre que hi ajuda, és a dir que fer-la amb menys sucre és bona opció.
Maridatge:
Com diem podem acompanyar la coca amb alguna beguda calenta i també, perquè no, amb alguna Garnatxa de l'Empordà o Moscatell, sobretot si la mengem de postres.
La recepta que us presento és molt fàcil de fer ja que és la coca de iogurt que qui més qui menys tothom coneix però afegint 2 pomes a la preparació. Què us sembla? Us fa?
COCA DE POMA
Ingredients:
- 1 iogurt natural
- 1 got de iogurt d'oli d'oliva verge extra
- 2 gots de iogurt de sucre
- 3 gots de iogurt de farina
- 3 ous
- 2 pomes grogues (Golden)
- llevat, jo hi he posat dos sobres de gasificant
- un polsim de canyella en pols
Elaboració:
Primer de tot pelem les pomes i les tallem en 4 trossos.
Una poma la laminem perquè ens serveixi de decoració i l'altra la ratllem per afegir-la a la massa.
Per a la massa barregem 3 ous amb el sucre i la canyella i remenem.
Afegim l'oli i el iogurt i barregem.
Per últim incorporem la farina, si voleu la podeu tamitzar, i el llevat i també la poma ratllada.
Mesclem tota la preparació i l'evoquem en un motlle. Decorem la coca amb les làmines de poma, un xic de sucre pel cim i l'enfornem amb el forn preescalfat a 180ºC dalt i baix durant uns 40 minuts.
Per comprovar si està cuita podeu punxar la coca amb un pintxo i si surt net és que la massa ja està cuita.
Cal dir que surt una coca esponjosa i amb un gust boníssim, amb un toc de canyella que hi fa molt bo i combina molt bé amb la poma.
A més en podeu menjar cada dia un tros, ja que es guarda fins a una setmana tranquil·lament i segueix sent toveta i bona.
Consells de degustació:
Podem fer la coca amb farina integral i sucre morè i ens quedarà una coca més sana i igualment dolça.
També una altra opció és posar-hi un got de sucre enlloc de dos, i si de cas augmentar la canyella que ens servirà com a edulcorant natural, sense afegir calories ;)
Si us agrada amb més poma n'hi podeu posar tres enlloc de dues, jo amb dues la trobo molt bé perquè s'hi nota lo suficient.
Valor nutricional:
Com us deia, les calories dependran dels ingredients emprats, per tant si reduïm el sucre serà una coca molt més saludable i menys calorica i força dolça, ja que la canyella ens serveix per endolcir-la de forma sana. També la poma conté sucre que hi ajuda, és a dir que fer-la amb menys sucre és bona opció.
Maridatge:
Com diem podem acompanyar la coca amb alguna beguda calenta i també, perquè no, amb alguna Garnatxa de l'Empordà o Moscatell, sobretot si la mengem de postres.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario