12/12/18

La nova barra del Forn de Pa Porterias

Ara ja us puc explicar la última novetat d'aquest forn i que ja podeu trobar a les fleques del Pa Pa. Es diu Raulina i es pot trobar a les fleques del C/Ample, Pujada del Castell i Vilafant.

Després de varies proves, en David, el mestre artesà flequer, ja la va donar per bona i com que nosaltres erems in situ, vam donar-ne fe :) Aquella olor, amb el pa acabat de sortir del forn i com es trencava amb el ganivet i la molla flonja, se'ns feia la boca aigua...


Es tracta d'una barra feta amb farines escaldades, és a dir, amb poc gluten i així fa que sigui molt més digerible.



Concretament està elaborada amb farina de blat de moro escaldada a 100ºC, massa mare i farina d'espelta.


A l'hora de posar-la al forn no l'agafen amb la mà, sinó amb una espàtula de fusta i la grenyen primer, és a dir, la marquen amb el ganivet a la crosta perquè s'obri, sense trencar-se amb l'escalfor del forn.


Disposen d'un forn de tres pisos on poden controlar la temperatura de cada pis, no s'apaga mai (aquest concretament funciona amb gasoil), en tot cas abaixen la temperatura i gestionen el vapor d'aigua perquè la crosta agafi calor.


En cap cas és un pa apte per a celíacs ja que conté gluten, però si que el seu aport és molt més baix que en altres pans fets amb farina de blat, així que és més digerible per a tots aquells a qui els costi digerir el gluten.


Té un gust dolcet provinent de la farina de blat de moro, però no en excés ja que està barrejada amb l'espelta.


La crosta és ben cruixent i la molla és airosa, no excessivament ullada, molt esponjosa.


Cal dir que ens va agradar molt i sortint de l'obrador, encara amb el pa calent, vam anar cap a casa i vam pensar una recepta on la barra fos la protagonista!

I aquí en teniu el resultat, la recepta és:


Pa farcit d'ous trufats i pernil ibèric i en el proper pot us explico com fer-la, ja veureu que és molt fàcil, bona i resultona :)




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: