19/11/18

[#Polònia] Formatges Polonesos



A casa ens agraden molt els formatges, sempre estariem menjant formatge o plats que en portin. I a Polònia també els vam voler tastar.

El país és força rural, així que a poblets petits de les principals ciutats es fan formatges de vaca i de cabra. Concretament us n'explicaré dos que són més populars;

Formatge Golka, conegut també com a Gazdowski, Pucok o Klotek, és un formatge elaborat exclussivament amb llet de vaca.
La seva producció es fa a les muntanyes de Beskid, al límit de les regions poloneses del su de la petita Polònia, Subcrapacia i Silesia.


Té una forma cilíndrica i té uns dibuixos decoratius fets amb motlles especials de fusta a la superfície del formatge que el caracteritzen.


Medeix entre 6 i 15 centímetres i pesa entre 300 i 600 gr.

De sabor és lleugerament salat, amb un aroma fumat.

La tècnica que fan servir per a l'elaboració del Golka és escalfar la primera llet fins als 36-37 ºC i aleshores se li afegir-li el quall.

Nosaltres vam menjar aquest formatge en una pizza de 4 formatges polonesos, així que no vam poder apreciar ben bé tots els seus flavors.



També vam poder tastar el;

Korboce, que es tracta d'un formatge elaborat a partir de llet de vaca amb un toc fumat. La seva particularitat és la forma que té, semblen fideus. Mai havia vist un formatge amb aquesta forma.


De gust és suau, intensificat pel fumat.

A Polònia els formatges la majoria tenen un toc fumat.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: