Avui us presento una recepta de la meva sogre, l'Espatlla de cabrit al forn que ens va fer per Sant Esteve, acompanyada de patates a la panadera.
Ingredients per a l'espatlla al forn:
Agafem una safata d'anar al forn i l'untem d'oli d'oliva, hi posem les espatlletes marcades amb un ganivet i salpebrades. Incorporem els alls tallats ben petits enmig del tall que hem fet al marcar les espatlles i també el llorer, el romaní i un got d'aigua.
Deixem coure les espatlles al forn a 200º C una mitja hora.
Passat aquest temps li fem la volta i afegim el conyac. Si hi cal podem tirar-hi més aigua.
Ho courem mitja hora o tres quarts d'hora més, en funció del tamany de les espatlles i el forn que tinguem.
Una vegada tenim les espatlles cuites, les pintem amb un pinzell amb una barreja d'aigua i mel i posem el forn en mode gratinador per tal que ens quedin ben cruixents i maques.
Ingredients per a les patates a la panadera:
Elaboració:
Primer tallem la patata a la panadera, és a dir, a làmines fines. Les posem en una safata apte pel forn i evoquem una barreja que haurem fet amb ceba tallada a juliana, l'all picat, la sal, el pebre i l'oli d'oliva verge extra.
Remenem les patates per tal que s'impregnin bé i les tapem amb paper de plata.
Posem forn a 160ºC durant 1 hora i passada aquesta hora es treuen del forn, es retira l'excés d'oli i s'hi afegeix el vi blanc i ho fornegem a 180ºC durant vint minuts més. Això permetrà que l'alcohol s'evapori i la patata a part de quedar ben tendra, hagi agafat un color daurat molt maco.
L'oli que hem reservat abans el podem fer servir per a fregir un peix o alguna peça de carn. Aquí no es llença res.
Aquestes patates combinen molt bé amb qualssevol plat de carn o de peix com a acompanyament i també com a primer plat.
En aquest cas la meva sogre les va posar d'acompanyament del cabrit, cosa que van quedar boníssimes.
A veure si l'any que ve ens torna a fer aquest plat per les Festes de Nadal ;)
Ingredients per a l'espatlla al forn:
- una espatlla de cabrit per persona
- 4 grans d'all
- 1 fulla de llorer i romaní
- sal, pebre negre i oli d'oliva verge extra
- 1 copa de conyac
- 1 got d'aigua
- 2 cullerades de mel i una cullerada d'aigua
Elaboració:
Agafem una safata d'anar al forn i l'untem d'oli d'oliva, hi posem les espatlletes marcades amb un ganivet i salpebrades. Incorporem els alls tallats ben petits enmig del tall que hem fet al marcar les espatlles i també el llorer, el romaní i un got d'aigua.
Deixem coure les espatlles al forn a 200º C una mitja hora.
Passat aquest temps li fem la volta i afegim el conyac. Si hi cal podem tirar-hi més aigua.
Ho courem mitja hora o tres quarts d'hora més, en funció del tamany de les espatlles i el forn que tinguem.
Una vegada tenim les espatlles cuites, les pintem amb un pinzell amb una barreja d'aigua i mel i posem el forn en mode gratinador per tal que ens quedin ben cruixents i maques.
Ingredients per a les patates a la panadera:
- 2 patates grans
- 1 ceba de Figueres
- Julivert
- 1 gra d'all picat
- 100 ml de vi blanc
- sal
- pebre negre
- oli d'oliva verge extra
Elaboració:
Primer tallem la patata a la panadera, és a dir, a làmines fines. Les posem en una safata apte pel forn i evoquem una barreja que haurem fet amb ceba tallada a juliana, l'all picat, la sal, el pebre i l'oli d'oliva verge extra.
Remenem les patates per tal que s'impregnin bé i les tapem amb paper de plata.
Posem forn a 160ºC durant 1 hora i passada aquesta hora es treuen del forn, es retira l'excés d'oli i s'hi afegeix el vi blanc i ho fornegem a 180ºC durant vint minuts més. Això permetrà que l'alcohol s'evapori i la patata a part de quedar ben tendra, hagi agafat un color daurat molt maco.
L'oli que hem reservat abans el podem fer servir per a fregir un peix o alguna peça de carn. Aquí no es llença res.
Aquestes patates combinen molt bé amb qualssevol plat de carn o de peix com a acompanyament i també com a primer plat.
En aquest cas la meva sogre les va posar d'acompanyament del cabrit, cosa que van quedar boníssimes.
A veure si l'any que ve ens torna a fer aquest plat per les Festes de Nadal ;)
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
Mmmmm....bona recepta! Vinc de família aragonesa i el corder i el cabrit ens agrada molt fer-lo així. Nosaltres diem "patatas a lo pobre" . Boníssim!
ResponderEliminarPetonets,
Olga
Lidia viendo tus fotos se me hace la boca agua y el apetito me ha llegado de repente.
ResponderEliminar