12/2/18

Espatlla de cabrit al forn amb patates panadera

Avui us presento una recepta de la meva sogre, l'Espatlla de cabrit al forn que ens va fer per Sant Esteve, acompanyada de patates a la panadera.



Ingredients per a l'espatlla al forn:
  • una espatlla de cabrit per persona
  • 4 grans d'all
  • 1 fulla de llorer i romaní
  • sal, pebre negre i oli d'oliva verge extra
  • 1 copa de conyac
  • 1 got d'aigua
  • 2 cullerades de mel i una cullerada d'aigua
Elaboració:

Agafem una safata d'anar al forn i l'untem d'oli d'oliva, hi posem les espatlletes marcades amb un ganivet i salpebrades. Incorporem els alls tallats ben petits enmig del tall que hem fet al marcar les espatlles i també el llorer, el romaní i un got d'aigua.
Deixem coure les espatlles al forn a 200º C una mitja hora.
Passat aquest temps li fem la volta i afegim el conyac. Si hi cal podem tirar-hi més aigua.
Ho courem mitja hora o tres quarts d'hora més, en funció del tamany de les espatlles i el forn que tinguem.
Una vegada tenim les espatlles cuites, les pintem amb un pinzell amb una barreja d'aigua i mel i posem el forn en mode gratinador per tal que ens quedin ben cruixents i maques.


Ingredients per a les patates a la panadera:
  • 2 patates grans
  • 1 ceba de Figueres
  • Julivert
  • 1 gra d'all picat
  • 100 ml de vi blanc
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer tallem la patata a la panadera, és a dir, a làmines fines. Les posem en una safata apte pel forn i evoquem una barreja que haurem fet amb ceba tallada a juliana, l'all picat, la sal, el pebre i l'oli d'oliva verge extra.
Remenem les patates per tal que s'impregnin bé i les tapem amb paper de plata.
Posem forn a 160ºC durant 1 hora i passada aquesta hora es treuen del forn, es retira l'excés d'oli i s'hi afegeix el vi blanc i ho fornegem a 180ºC durant vint minuts més. Això permetrà que l'alcohol s'evapori i la patata a part de quedar ben tendra, hagi agafat un color daurat molt maco.

L'oli que hem reservat abans el podem fer servir per a fregir un peix o alguna peça de carn. Aquí no es llença res.

Aquestes patates combinen molt bé amb qualssevol plat de carn o de peix com a acompanyament i també com a primer plat.


En aquest cas la meva sogre les va posar d'acompanyament del cabrit, cosa que van quedar boníssimes.

A veure si l'any que ve ens torna a fer aquest plat per les Festes de Nadal ;)

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios:

  1. Mmmmm....bona recepta! Vinc de família aragonesa i el corder i el cabrit ens agrada molt fer-lo així. Nosaltres diem "patatas a lo pobre" . Boníssim!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  2. Lidia viendo tus fotos se me hace la boca agua y el apetito me ha llegado de repente.

    ResponderEliminar