D'amanides se n'han de menjar! Normalment a la gent li solen agradar més que la verdura bullida i per això són un bon recurs. No obstant les podem fer més divertides o menys i també més calòriques o menys.
Tot i que amb imaginació poden ser les dues coses alhora, com és el cas de l'amanida que us presento avui:
Amanida de gamba vermella amb xampinyons
Ingredients:
Elaboració:
Disposem les fulles variades d'enciam en un plat maco i afegim les gambes prèviament passades per la paella. Incorporem també els xampinyons laminats i rossejats. Amanim amb la vinagreta i servim l'amanida tèbia.
Consells de degustació:
En aquesta amanida hi hem posat xampinyons ja que aquest any els bolets han estat molt escassos i ens hem hagut de conformar amb l'Agaricius bisporus.
L'any passat, per la mateixa època de Nadal, vam menjar la mateixa amanida però amb rovellons, un bolet més apreciat i pel meu gust més adequat per aquesta amanida.
També hi podriem incorporar una mica de pastanaga ratllada o en forma de flor, al igual que algun ravenet o tomàquet xerry.
Valor nutricional:
És una amanida ideal si no tens massa gana i vols fer-ne plat únic, tot i que aleshores hi afegiria el que us comentava abans. O també és perfecte fer-la com a primer plat per alleugerir el plat de carn o peix que pugui anar al darrera.
Les calories de l'enciam són molt poques, ja que gairebé és tot aigua, al igual que els xampinyons.
Lo més calòric, a part de l'oli de la vinagreta, són les gambes que, tot i així, no arriben a 90 kcal, cada 100 gr.
Així que ja sabeu, una amanida a la vostre vida poseu :)
Tot i que amb imaginació poden ser les dues coses alhora, com és el cas de l'amanida que us presento avui:
Amanida de gamba vermella amb xampinyons
Ingredients:
- Mesclum d'enciams
- 3 gambes vermelles fresques
- Xampinyons
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre de Mòdena
- Sal i pebre
Elaboració:
Disposem les fulles variades d'enciam en un plat maco i afegim les gambes prèviament passades per la paella. Incorporem també els xampinyons laminats i rossejats. Amanim amb la vinagreta i servim l'amanida tèbia.
Consells de degustació:
En aquesta amanida hi hem posat xampinyons ja que aquest any els bolets han estat molt escassos i ens hem hagut de conformar amb l'Agaricius bisporus.
L'any passat, per la mateixa època de Nadal, vam menjar la mateixa amanida però amb rovellons, un bolet més apreciat i pel meu gust més adequat per aquesta amanida.
També hi podriem incorporar una mica de pastanaga ratllada o en forma de flor, al igual que algun ravenet o tomàquet xerry.
Valor nutricional:
És una amanida ideal si no tens massa gana i vols fer-ne plat únic, tot i que aleshores hi afegiria el que us comentava abans. O també és perfecte fer-la com a primer plat per alleugerir el plat de carn o peix que pugui anar al darrera.
Les calories de l'enciam són molt poques, ja que gairebé és tot aigua, al igual que els xampinyons.
Lo més calòric, a part de l'oli de la vinagreta, són les gambes que, tot i així, no arriben a 90 kcal, cada 100 gr.
Així que ja sabeu, una amanida a la vostre vida poseu :)
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario