23/10/17

Mas Marcè amb una selecció dels seus formatges

En ocasió a la 33ª Mostra del Vi celebrada a la ciutat de Figueres vam poder gaudir d'un assortiment de formatge del Mas Marcè, una granja ecològica de productes làctics que es troba a Siurana.

De sobres és conegut que el vi i el formatge combinen a la perfecció, ja sigui un vi blanc, rosat, negre i fins i tot una garnatxa o moscatell.


A l'assortit de formatges vam tastar tant formatges de Làctics Peralada com del Mas Marcè.


  • Formatge de cabra al vi de l'Empordà: es tracta d'un formatge elaborat amb llet de cabra pasteuritzada que una vegada s'ha airejat se submergeix amb vi, concretament amb el vi Llavors del Celler La Vinyeta.
  • Formatge de vaca al romaní: un formatge fi amb el toc delicat de l'espècie
  • Formatge El Set de Mas Marcè: és un formatge fet amb llet crua fresca recent munyida. Es posa a quallar amb herbacol fins a obtenir la duresa desitjada. Es talla i s'emmotlla per a premsar-lo progressivament fins que obtinguem un formatge ideal per a madurar entre 3 i 4 mesos. Una vegada ha estat amb salmorra durant 12 hores s'oreja perquè formi una escorça natural que hagi impregnat l'aroma de pi i la coloració característica i aroma personal.
Personalment és un dels que més m'agrada!
  • Formatge El Llanut de Mas Marcè: és un formatge de pastor elaborat amb llet ecològica crua d'ovella ripollesa del propi ramat. Es tracta d'un formatge de pasta tova i coagulació làctica. La particularitat d'aquest formatge és la seva maduració en càmera sobre un niu de llana d'ovella, cosa que li proporciona un sabor molt especial i manté el seu grau d'humitat en el seu punt òptim.
Aquest tampoc em desagrada ;)
  • Formatge natural de vaca: de gust més suau
  • Formatge El Marí de Mas Marcè: és un formatge fet a partir de llet crua d'ovella ripollesa i amb quall vegetal herbacol. De pasta tova, salat lleugerament amb aigua de mar del Cap de Creus. 
La seva maduració és d'uns 15 dies. El seu gust és força potent i la textura és cremosa.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario