18/10/17

.@Drasanvi Que són els superaliments?

Avui us parlaré d'un concepte que últimament tothom sentim a dir però que ben bé no sabem de què es tracta, els superaliments.

Els superaliments són aquells els quals el seu potencial nutritiu resulta beneficiós per a la salut per la seva alta concentració d'antioxidants, greixos saludables, vitamines o minerals.

Freqüentment són rics en fibra, proteïna, vitamines i minerals i cobreixen una part dels requisits nutricionals diaris recomanats. Gaudeixen de dos requisits per mantenir la seva qualitat i integritat dels nutrients: són crus o molt poc processats, i són orgànics.

La clau d'aquests superaliments està en la gran quantitat de micronutrients que aporten en comparació a les poques calories que tenen.

Quins són aquests superaliments? Els trobem classificats en 5 grans grups:

1. Fruits i llavors: contenen una gran quantitat d'antioxidants que eviten l'envelliment de les nostres cèl·lules. Trobem en cacau cru, les baies de Goji, el camu-camu, l'açaí, el coco, l'arrel de maca o el frui baoab.



De llavors tenim les de cànem, lli o xia. Són riques en omega 3 i 6, dos àcids grassos essencials que ens ajuden a combatre el colesterol. A més tan les llavors de lli com de xia ens ajuden a regular el trànsit intestinal gràcies al seu elevat contingut en fibra. Les llavors de cànem són una gran font de proteïna vegetal.

2. Superaliments apícoles: ja es consumien a l'antic Egipte. Inclou el pol.len d'abella, ideal per a una dieta energètica, la gelea reial, bona per l'insomni i l'estres i el pròpolis, bo com a antisèptic i per enfortir el sistema immune.

3. Les algues: són molt riques en iode i en calci. A països com el Japó les fan servir molt a la seva cuina i últimament nosaltres també hi estem més habituats, sobretot si consumim varietats de sushi, Les més conegudes són  l'alga nori, wakame i kombu. Ens ajuden a eliminar els nostres compostos tòxics, sobretot l'alga clorel.la, que afavoreix l'eliminació de metalls pesats.

4. Els superaliments verds són vegetals nutritius. Són riques en clorofil.la, ajuden a depurar i a oxigenar la sang i a que absorbim millor les vitamines i els minerals. En aquest grup trobem els germinats i brots, sent més conegut el germinat de blat, ric en calci, potassi, magnesi (bo per combatre l'ansietat i per recuperar-se de problemes musculars i cansànci) , sofre, silici i zinc, entre altres.
També trobem vegetals amb fulla verda com l'enciam, els espinacs, les endívies, cols de Brussel.les. i la col Kale i les micro algues.


5. Herbes i espècies: molt conegudes a la medecina natural i en els remeis casolans pel seu poder antinflamatòri.
Ens fixarem amb dos productes asiàtics que cada vegada són més coneguts aquí, el gingebre, bo per reduir les nàusees i mareig, i també combat els virus i el té matcha, un té d'origen japonès més ric en antioxidants que altres ja que se'n consumeix la fulla sencera (les seves fulles verdes es molen).
I un altre aliment d'aquest grup interessant és l'àloe, conegut pel seu efecte cicatritzant però seria bo ingerir la gelatina transparent que té a dins la seva fulla en un batut o suc. És antinflamatòria del tracte digestiu, ajuda a regular els nivells de sucre a la sang en diabetis tipus 2 i té un punt laxant suau.



Perquè consumir superaliments?

  • Tenen propietats medicinals i milloren el rendiment diari

  • Són recomanats per a vegans i vegetarians amb necessitats nutricionals específics

  • Al no estar processats, mantenen totes les propietats del seu consum en cru

  • En dietes d'aprimament, menjant poc aportem una major quantitat de nutrients

  • Presenten sabors especials i exòtics, a vegades, difícils de trobar

Com els podem incorporar a la nostra dieta?

  • Els podem afegir als smothies i batuts

  • Per arrebossar croquetes de llegums

  • Barrejats amb sucs de fruita, llet o iogurts

  • Característiques generals dels superaliments:

  • Tenen el Certificat orgànic (a excepció del sucre de bedoll)

  • Són aptes per a vegans i vegetarians

  • Són sense gluten i, a més, el seu sistema de producció evita la contaminació creuada

Si voleu saber on podeu comprar aquests superaliments Drasanvi en té una línea molt complerta. Més endavant us ensenyaré diferents receptes amb alguns dels seus superaliments, no us ho perdeu!

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario