10/10/16

Llesca amb pernil dolç i emmental

Ja sabeu que sóc bastant d'aprofitar els aliments. No s'ha de llençar res, ja que avui dia a les llars es tiren molts aliments a la brossa, ja sigui perquè ens han caducat com perquè n'hem cuinat de més.
Recordeu que teniu el llibre de "Cuina i Reaprofita" que us donarà idees de com reutilitzar aquells aliments sobrants.


Nosaltres en aquest cas teniem una peça de pernil dolç cuit i ja quedava el final, no en podiem fer llesques, així que vam decidir fer-ne daus i d'aquesta manera donar-li una sortida.

Hem preparat unes llesques de pa de pagès amb daus de pernil dolç cuit, formatge emmental i orenga.

Ingredients per 2 persones:
  • daus de pernil dolç cuit
  • formatge Emmental
  • 2 llesques de pa de pagès
  • orenga
  • tomàquet de sucar


Preparació:

Suquem les llesques de pa amb tomàquet, hi posem els daus de pernil dolç, hi afegim el formatge ratllat i l'orenga i ho gratinem al forn fins que es fongui el formatge.
Queda una llesca molt resultona i bona, i quan vingui la fred ben calenteta encara ens vindrà més de gust!


Consells de degustació:

La llesca de pa rodó et permet fer ús de molts ingredients, si et sobra pollastre a l'ast o rostit, llom, o algun altre embotit pots posar-li al cim i gratinar-la amb el formatge que més t'agradi.
Nosaltres hem fet servir Emmental que és un formatge suís molt suau, amb un gust dolç que lliga molt bé amb el pernil dolç, però també podem utilitzar formatge blau o algun de cremós tipus Brie.

Valor nutricional:

Si optem per fer una llesca de pa de pagès i hi posem ingredients sans com verdures, tonyina, gall d'indi o pernil dolç i formatge descramat o fresc serà un sopar més lleuger. Tot està en la mesura, hem de tenir en compte dues coses:
1. No passar-nos amb la quantitat de pa que ingerim, si voleu saber més sobre si el pa engreixa, mireu el post del meu blog que vaig escriure ja fa un temps
2. No sobrecarregar la llesca ni d'embotit ni de formatge gras.

Doncs ja ho sabeu, tot  dependrà del que vosaltres hi afegiu, aneu amb cura!


2 comentarios:

  1. Mmmmm....quin soparillo més bo!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  2. Doncs t'ha quedat una "pizza" catalana d'allò més bona?
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar