5/10/16

Remenat d'ous amb rossinyols

Avui he anat al mercat de Figueres, com cada dijous i dimarts a comprar fruita i verdura. Ara és época de carbassons, que demà en faré una crema, de meló, que estan ben madurs, de raïm que és dolç com la mel, de figues que amb formatges també ens combinaran d'allò més bé i de bolets.

He vist els primers rossinyols. No sé d'on venen, suposo que de França, ja que aquí fa molt que no plou i no se n'han fet, però la qüestió és que no me n'he pogut estar i n'he comprat 100 gr. per fer un remenat amb ous. Personalment és un dels meus bolets preferits ja que té una carn ferma amb olor de fruites però de gust dolç. Els he pagat a 12 euros, no els trobo pas cars oi?


Ingredients:

  • 100 gr de rossinyols
  • 2 ous de gallina campera
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • julivert fresc picat

Elaboració:

Netegem bé els rossinyols sota l'aigua i en traiem només  la punta del peu. Els fregim una mica en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra ben calent.


Els deixem uns cinc minuts, de seguida són cuits. Els sapebrem i afegim el julivert picat.


A part batem els ous amb un polsim de sal i els incorporem a la paella. Remenem amb una cullera de fusta i quan l'ou qualli ja apaguem el foc i servim.


Bon profit!


Consells de degustació:

Jo he fet el plat amb julivert, però si també hi voleu afegir all, vosaltres mateixos, mentres després no us acosteu a la gent :)


Valor nutricional:

El bolet és un ingredient genial, ja que és bonissim i aporta molt poques calories. Concretament 100 gr de rossinyols contenen 38 calories. Aporten una quantitat consiedrable de proteïna, així com de vitamines i sals minerals.
Nosaltres al fer-los amb l'ou encara n'hem augmentat més el seu valor nutricional, però de manera sana, ja que l'ou ens hi afegeix proteïna i sobretot aminoàcids d'execl.lent qualitat i tan sols hi sumem 150 calories més, que a més el fem un plat únic i complert. Si ho acompanyem amb una amanida verda o un tomàquet obert tindríem un àpat ben bo i sa.

2 comentarios:

  1. Pues no se a como van las setas, aquí la verdad es que no llueve nada y no se ven en ningún lado... así que a comprarlas de donde vengan. Te ha quedado un plato delicioso. Un beso!!

    recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar
  2. Com m'agradaria poder tenir un mercat a prop!
    Has preparat un remenat...superdeliciós!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar