Aquesta recepta em va agradar només veure-la publicada en un blog de cuina i vaig pensar, un dia d'aquests l'haig de fer. Totes les receptes que veig per la blogosfera me les guardo i en funció del plat que sigui el reenvio a la meva mare, pare o sogre, o tots a l'hora, a veure si un dia em cau alguna cosa ;)
Doncs bé aquesta de coca la vaig enviar a la meva sogre, ja que ella sempre acostuma a fer la típica de iogurt, que li queda molt bona ja que al cim hi posa pinyons i això hi fa molt. Així aquesta vegada ha elaborat aquesta coca de pastanaga i llimona. Ha seguit la recepta original però posant menys pastanaga i menys sucre. Jo la vaig trobar bé així, tot i que amb un xic més de pastanaga no hagués estat malament, sobretot al restar-hi sucre.
Anem a veure'n la preparació!
Ingredients:
80 gr. de farina
3 ous
125 gr. de sucre
100 gr. d'ametlla mòlta
150 gr. de pastanaga ratllada
15 gr. de llevat químic en pols
ratlladura d'una llimona
Elaboració:
En un bol posem els ous i els batem amb el sucre fins que blanquejin.
Afegim la farina tamitzada i el llevat i remenem. Incorporem l'ametlla mòlta, la pastamaga ratllada i la ratlladura de la llimona.
Posem la mescla en un motlle de silicona i ho introduim al forn prèviament escalfat 30' a 180ºC.
Ja veieu que és fàcil de fer i ràpid, a més al portar poca farina és més sa, ja que la presència de pastanaga i ametlla mòlta l'enriqueix de manera saludable i amb bones propietats.
Consells de degustació:
Si el voleu decorar ho podeu fer amb ametlla picada o crocanti al cim o amb un xic de sucre glass que podeu fer vosaltres mateixos. També s'hi pot posar un frosting de formatge fresc o xocolata amb llet, negre o blanca. Tot i que si el voleu sa, jo el deixaria tal qual, que a més és bonissim!
Doncs bé aquesta de coca la vaig enviar a la meva sogre, ja que ella sempre acostuma a fer la típica de iogurt, que li queda molt bona ja que al cim hi posa pinyons i això hi fa molt. Així aquesta vegada ha elaborat aquesta coca de pastanaga i llimona. Ha seguit la recepta original però posant menys pastanaga i menys sucre. Jo la vaig trobar bé així, tot i que amb un xic més de pastanaga no hagués estat malament, sobretot al restar-hi sucre.
Anem a veure'n la preparació!
Ingredients:
80 gr. de farina
3 ous
125 gr. de sucre
100 gr. d'ametlla mòlta
150 gr. de pastanaga ratllada
15 gr. de llevat químic en pols
ratlladura d'una llimona
Elaboració:
En un bol posem els ous i els batem amb el sucre fins que blanquejin.
Afegim la farina tamitzada i el llevat i remenem. Incorporem l'ametlla mòlta, la pastamaga ratllada i la ratlladura de la llimona.
Posem la mescla en un motlle de silicona i ho introduim al forn prèviament escalfat 30' a 180ºC.
Ja veieu que és fàcil de fer i ràpid, a més al portar poca farina és més sa, ja que la presència de pastanaga i ametlla mòlta l'enriqueix de manera saludable i amb bones propietats.
Consells de degustació:
Si el voleu decorar ho podeu fer amb ametlla picada o crocanti al cim o amb un xic de sucre glass que podeu fer vosaltres mateixos. També s'hi pot posar un frosting de formatge fresc o xocolata amb llet, negre o blanca. Tot i que si el voleu sa, jo el deixaria tal qual, que a més és bonissim!
Tinc a la meva llista de pendents fer un cóc amb pastanaga i no m'acabo de decidir! Prenc nota de la teva recepta!
ResponderEliminarPetonets,
Olga