La Burrata és un formatge de pasta filata (tractament de la quallada fresca en aigua calenta) similar a la Mozarella, amb la diferència de la tècnica d'estirament emprada per a produir-lo i que la burrata es barreja amb nata.
A Itàlia s'exigeix que tant la mozzarella com la burrata s'elaborin amb llet de búfala
Característiques: Té un aroma intens a mantega i un gust suau i dolç, amb la consistència d'una mozzarella més tova i cremosa. Concretament la textura és mantegosa, d'aquí que li ve el nom ja que burrata en italià significa mantegós.
Consells de degustació: s'ha de menjar a temperatura ambient per notar millor el sabor. Si el combines amb tomàquet o rúcula amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra, queda ideal. També combina bé amb l'advocat, o un pernil salat.
Pel meu gust és millor que la mozzarella ja que té una textura més avellutada i un gust més fort de nata.
Fitxa tècnica:
País: regió de Puglia (Itàlia)
Maduració: 24-48 hores
Pes i forma: 250-500 g, esfera
Dimensions: Varies
Llet: Búfala, tot i que també en trobem de vaca
Classificació: Fresc
Productor: Varis
A Itàlia s'exigeix que tant la mozzarella com la burrata s'elaborin amb llet de búfala
Característiques: Té un aroma intens a mantega i un gust suau i dolç, amb la consistència d'una mozzarella més tova i cremosa. Concretament la textura és mantegosa, d'aquí que li ve el nom ja que burrata en italià significa mantegós.
Pel meu gust és millor que la mozzarella ja que té una textura més avellutada i un gust més fort de nata.
Fitxa tècnica:
País: regió de Puglia (Itàlia)
Maduració: 24-48 hores
Pes i forma: 250-500 g, esfera
Dimensions: Varies
Llet: Búfala, tot i que també en trobem de vaca
Classificació: Fresc
Productor: Varis
No hay comentarios:
Publicar un comentario