8/7/16

#Formatge: Burrata

La Burrata és un formatge de pasta filata (tractament de la quallada fresca en aigua calenta) similar a la Mozarella, amb la diferència de la tècnica d'estirament emprada per a produir-lo i que la burrata es barreja amb nata.
A Itàlia s'exigeix que tant la mozzarella com la burrata s'elaborin amb llet de búfala


Característiques: Té un aroma intens a mantega i un gust suau i dolç, amb la consistència d'una mozzarella més tova i cremosa. Concretament la textura és mantegosa, d'aquí que li ve el nom ja que burrata en italià significa mantegós.


Consells de degustació: s'ha de menjar a temperatura ambient per notar millor el sabor. Si el combines amb tomàquet o rúcula amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra, queda ideal. També combina bé amb l'advocat, o un pernil salat.
Pel meu gust és millor que la mozzarella ja que té una textura més avellutada i un gust més fort de nata.


Fitxa tècnica:

País: regió de Puglia (Itàlia)
Maduració: 24-48 hores
Pes i forma: 250-500 g, esfera
Dimensions: Varies
Llet: Búfala, tot i que també en trobem de vaca
Classificació: Fresc
Productor: Varis

No hay comentarios:

Publicar un comentario