Un dels regals que vaig tenir el passat Nadal, per Nitbona, va ser una caixa regal del Restaurant Empòrium amb un menú Santa Clara.
L'Hotel Empòrium està situat a Castelló d'Empúries, un poble medieval a mig camí entre Figueres i Roses. Es tracta d'un establiment familiar que ha passat ja varies generacions. Justament l'any passat va obtenir una estrella Michelin i això els ha col.locat en el mapa per la gent que no el coneixia, tot i que, els que som d'aquí a la zona hi havíem fet alguna parada.
A part de l'Estrella Michelin, també tenen un Sol Repsol i un premi a la seva extensa i variada carta de vins, sent alguns d'ells de la D.O.Empordà.
El restaurant compta amb una cuina casolana amb producte de l'Empordà, fresc i de mercat, i majoritàriament ecològic.
Nosaltres vam degustar el Menú Santa Clara, el qual van variant en funció dels ingredients de temporada. Es tracta d'un menú de 34 euros, que comprèn un primer plat, segon plat, postres, pa artesà i olis. El maridatge de vins va a part.
Per començar vam fer una copa de cava ben fresc De La Viuda Brut Vintage Gran Reserva.
Seguidament vam fer un tast d'olis i sals, quatre olis diferents i 2 sals, combinats amb el pa que volguessis, n'hi havia de panses i nous, d'olives, d'oli i romaní, de xapata, de cereals i de pagès. El de nous i panses era una delícia i el d'oli i romaní tenia un gust especial, però molt bo també, original.
Els olis eren:
1. Verdal de Cadaqués
2. Oli Corivell d'Espolla
3. Argudell de Palau Savardera
4. Argudell de Mollet de Perelada
Mentre que les sals eren:
1. Sal d'Es Trenc de Mallorca
2. Sal d'Eivissa
L'aperitiu va constar d'una anxova escabetxada, olives marinades i crosta d'aromàtiques.
- L'anxova, excel.lent. Un filet servit amb crudites, bona combinació.
- Les olives ben marinades.
- La crosta d'aromàtiques, bona presentació.
El vi que ens van presentar per aquest plat va ser un vi blanc ecològic i natural del Celler Vins de Taller, un denominació d'origen Catalunya anomenat Baseia del 2014.
Com a primer plat ens van servir:
- Morro de bacallà amanit amb bolets escabetxats, carxofes i cireres. Un plat molt ben presentat, delicat i fi. Una mescla de sabors més vius amb contrastos i la nota làctica del iogurt, un gran encert.
El vi que ens varen proposar per a la carn va ser un vi negre del Celler Alemany i Corrio, un Penedès anomenat La Lluna La Pruna del 2010.
De segon plat:
- Ànec de gla a les espècies amb fruita fresca i seca, moniato i endívies.
L'ànec tenia una cocció excel.lent, i el puré de moniato de base hi combinava bé, no obstant hi havia gustos massa dolços pel meu gust.
Per maridar amb les postres un vi dolç, un fantàstic Sol i Serena del Cellers d'en Guilla, un denominació d'origen Empordà d'un celler situat a Rabós d'Empordà, ben a prop d'on som.
I per acabar l'àpat:
- Quallada batuda amb llimona i brownie. Una copa amb una base més cítrica, sense molestar, amb la quallada ben fina i trossets de brownie i gerds. A mi personalment em va agradar molt notar-hi la llimona al final.
I amb el cafè vam acompanyar una tecla de Santa Clara, un dolç típic de la vila. Consisteix en una massa de pasta fullada amb glassejat i pinyons.
El cafè servit amb terrons de sucre morè o blanc, a gust de consumidor.
En resum un dinar fantàstic en un ambient molt acollidor i amb un tracte proper i amable.
L'Hotel Empòrium està situat a Castelló d'Empúries, un poble medieval a mig camí entre Figueres i Roses. Es tracta d'un establiment familiar que ha passat ja varies generacions. Justament l'any passat va obtenir una estrella Michelin i això els ha col.locat en el mapa per la gent que no el coneixia, tot i que, els que som d'aquí a la zona hi havíem fet alguna parada.
A part de l'Estrella Michelin, també tenen un Sol Repsol i un premi a la seva extensa i variada carta de vins, sent alguns d'ells de la D.O.Empordà.
El restaurant compta amb una cuina casolana amb producte de l'Empordà, fresc i de mercat, i majoritàriament ecològic.
Nosaltres vam degustar el Menú Santa Clara, el qual van variant en funció dels ingredients de temporada. Es tracta d'un menú de 34 euros, que comprèn un primer plat, segon plat, postres, pa artesà i olis. El maridatge de vins va a part.
Per començar vam fer una copa de cava ben fresc De La Viuda Brut Vintage Gran Reserva.
Seguidament vam fer un tast d'olis i sals, quatre olis diferents i 2 sals, combinats amb el pa que volguessis, n'hi havia de panses i nous, d'olives, d'oli i romaní, de xapata, de cereals i de pagès. El de nous i panses era una delícia i el d'oli i romaní tenia un gust especial, però molt bo també, original.
Els olis eren:
1. Verdal de Cadaqués
2. Oli Corivell d'Espolla
3. Argudell de Palau Savardera
4. Argudell de Mollet de Perelada
Mentre que les sals eren:
1. Sal d'Es Trenc de Mallorca
2. Sal d'Eivissa
L'aperitiu va constar d'una anxova escabetxada, olives marinades i crosta d'aromàtiques.
- L'anxova, excel.lent. Un filet servit amb crudites, bona combinació.
- Les olives ben marinades.
- La crosta d'aromàtiques, bona presentació.
El vi que ens van presentar per aquest plat va ser un vi blanc ecològic i natural del Celler Vins de Taller, un denominació d'origen Catalunya anomenat Baseia del 2014.
Com a primer plat ens van servir:
- Morro de bacallà amanit amb bolets escabetxats, carxofes i cireres. Un plat molt ben presentat, delicat i fi. Una mescla de sabors més vius amb contrastos i la nota làctica del iogurt, un gran encert.
El vi que ens varen proposar per a la carn va ser un vi negre del Celler Alemany i Corrio, un Penedès anomenat La Lluna La Pruna del 2010.
De segon plat:
- Ànec de gla a les espècies amb fruita fresca i seca, moniato i endívies.
L'ànec tenia una cocció excel.lent, i el puré de moniato de base hi combinava bé, no obstant hi havia gustos massa dolços pel meu gust.
Per maridar amb les postres un vi dolç, un fantàstic Sol i Serena del Cellers d'en Guilla, un denominació d'origen Empordà d'un celler situat a Rabós d'Empordà, ben a prop d'on som.
I per acabar l'àpat:
- Quallada batuda amb llimona i brownie. Una copa amb una base més cítrica, sense molestar, amb la quallada ben fina i trossets de brownie i gerds. A mi personalment em va agradar molt notar-hi la llimona al final.
I amb el cafè vam acompanyar una tecla de Santa Clara, un dolç típic de la vila. Consisteix en una massa de pasta fullada amb glassejat i pinyons.
El cafè servit amb terrons de sucre morè o blanc, a gust de consumidor.
En resum un dinar fantàstic en un ambient molt acollidor i amb un tracte proper i amable.
No hay comentarios:
Publicar un comentario