11/7/16

#Formatge: Garrotxa

El Garrotxa destaca pel seu súbtil gust de cabra i per la seva escorça abellutada de color gris fosc o pell florida (degut al seu fong natural Penicillium gris). Es va crear l'any 1981 i durant un temps només en produïa una empresa; ara el preparen altres formatgers artesans de la zona.
Es tracta d'un formatge de pasta tova elaborat amb la llet crua o pasteuritzada de les cabres dels ramats de la zona on es produeix.

El de la Garrotxa és el més petitó del plat
Característiques: Un sol tros d'aquest formatge, inusualment terrós, recorda a l'herba de les muntanyes, les nous i els fongs, amb notes cremoses.
La seva pasta és blanca i mate, sense ulls i cremosa. Té un aroma a bolets i el gust tira lleugerament a dolç, gens salat, recorda les nous.

El de la Garotxa és el que trobem a dalt a la dreta
Consells de degustació: Ideal per a tapes o per postres. Es pot servir amb ametlles o nous i un vi blanc amb cos. Amb melmelades artesanes també combinen bé.

El de la Garrotxa és el primer de dalt
Fitxa tècnica:

Origen: Catalunya
Maduració: 2-4 mesos
Pes i forma: 1 kg. rodó
Dimensions: D.7 cm a 15 cm.
Llet: Cabra
Classificació: Semicurat
Productor: Varis

No hay comentarios:

Publicar un comentario