Aquest formatge de crosta rentada l'elaboren els formatgers de la regió de Comté, a les muntanyes de Jura. Es caracteritza per una línia fosca que creua horitzontal el centre del formatge. Tradicionalment, els productors hi espolsaven sutge del foc.
Segons ens van explicar al tast, originalment es realitzava el formatge amb la llet munyida del matí i del vespre. Com que en moltes ocasions el pastors estaven aïllats dalt la muntanya, primer es posava a dins el motlle la primera munyida del matí i s'hi escampava una capa de cendra al cim per tal que es formés una capa protectora al cim fins a esperar a la munyida del vespre.
Característiques: Té una pasta suau i delicada, amb un sabor pronunciat i un lleuger aroma a llet. Quan més temps es deixa madurar, més dolç i fort és el gust.
Consells de degustació: Serveix-lo amb un vi Arbois, de la regió, a vins lleugers i afruitats, com el Beaujolais o el Jura.
Fitxa tècnica:
País: França
Maduració: 2-3 mesos
Pes i forma: 5-9 kg, roda
Dimensions: D. 36-41 cm. a 7'5-10 cm.
Llet: vaca
Classificació: Semi curat
Productor: Varis
Segons ens van explicar al tast, originalment es realitzava el formatge amb la llet munyida del matí i del vespre. Com que en moltes ocasions el pastors estaven aïllats dalt la muntanya, primer es posava a dins el motlle la primera munyida del matí i s'hi escampava una capa de cendra al cim per tal que es formés una capa protectora al cim fins a esperar a la munyida del vespre.
Característiques: Té una pasta suau i delicada, amb un sabor pronunciat i un lleuger aroma a llet. Quan més temps es deixa madurar, més dolç i fort és el gust.
Consells de degustació: Serveix-lo amb un vi Arbois, de la regió, a vins lleugers i afruitats, com el Beaujolais o el Jura.
Fitxa tècnica:
País: França
Maduració: 2-3 mesos
Pes i forma: 5-9 kg, roda
Dimensions: D. 36-41 cm. a 7'5-10 cm.
Llet: vaca
Classificació: Semi curat
Productor: Varis
No hay comentarios:
Publicar un comentario