6/4/16

Tret de sortida al Vivid @EmpordaWine

Divendres passat va tenir lloc a la Cooperativa de Garriguella el tret de sortida al Vivid, el festival vinculat al món del vi, amb un taller de cocktails by Gerard Ruiz. De la mà d'aquest carismàtic i entusiasta bartender vam poder veure l'elaboració de diferents cocktails amb l'exclussivitat d'estar elaborats, per primera vegada, amb una base de vi, el Tramuntanart, o cava, el Brut Nature de Jassa Vella.


Així doncs vam iniciar la inauguració del Vivid amb un cocktail Mojito 2.0 de maduixa amb vi blancTramuntanart que molt amablement ens va fer el gerent de l'empresa Cocktail Time, Gerard Ruiz.


Cal dir que em va sorprendre agradablement i que es tracta d'una mescla suau molt agradable en boca.


Vam iniciar el taller amb una breu explicació de la paraula cocktail, que resulta que ja es feien a l'antiguitat, i nosaltres pensant que era una cosa moderna! L'etimologia de la paraula ve de Cock i Tail, que literalment significa cua de gall i és perquè a les baralles de galls ja se'n prenien de barreges de diferents alcohols.


En Gerard ens va comentar que ell fa servir productes kmO en els seus cocktails, un punt favorable a tenir en compte. També ens va comentar, que en els cocktails, com en el menjar, entren per la vista, per tant si els decorem amb una fruita vistosa com una maduixa tallada en forma de flor o un ventall de poma deshidratada, sempre quedarà millor :)


Us deixo amb un dels coktails que va preparar durant el taller, que va ser molt interessant.


Garriguella Queen

Se serveix en Copa de cava

20 ml de suc de poma natural
20 ml de licor de flor de saüc
Top up de Cava Brut Nature La Jassa Vella
Garnish: ventall de poma

Degustació:Tocs a fruites blanques com la poma verda, el meló, la pera, molt floral i fresc.

En va preparar 5 més que van estar molt bé, sobretot per la diversitat d'ingredients que fa servir i per la combinació que acaba creant. Alguns són més de caire professional, però altres ens els podem fer a casa. Jo m'animaré a provar-ne algun i vosaltres?

Cocktail dins d'una magrana amb fum de roure

No hay comentarios:

Publicar un comentario