9/2/15

"Huevos rotos" "Casa Lucio" a la nostra manera

Avui hem fet una versió d'un plat molt conegut i famós: els "huevos rotos" de Casa Lucio. Qui ho anava a dir que per aprofitar uns ous trencats es convirtita en el seu plat estrella al restaurant i tindrien tant d'èxit. Molta gent intenta imitar a la seva llar, sense sortir-se'n; perquè mai queden iguals que al seu restaurant, suposo que per una tema de foc, més que res. És a dir ells fregeixen les patates en una piscina d'oli, literalment, les patates neden en oli. Les fregeixen a foc lent i després les escorren bé per disposar a la safata on les serveixen.
Al mateix moment fan els ous ferrats, que no són ni fregits ni a la planxa, una mescla, tal com explica en Lucio, l'amo de la coneguda Tasca madrilenya per on tants famosos han passat. El secret rau en què posa molt poc oli a la paella, hi tira els ous i els hi fa volta i volta, per tal que el rovell quedi líquid per després posar els ous al cim de les patates fregides. Immediatament se serveix el plat, trencant els ous amb l'ajuda d'una forquilla i així fent lliscar el rovell per les patates.

La veritat és que com deiem abans un fet molt important és el tipus de foc que tingui a la cuina. Com vol bé comenta en Lucio, al restaurant el foc és viu, de brasa i això permet una cocció constant de les patates fregides. Per elaborar aquest plat les patates han de ser cuites, més que fregides. I la gran particularitat que té aquest plat és que tot i estar elaborat amb oli d'oliva verge extra, no queda gens oleiós.

I no només hi fa la qualitat de l'oli, que a Casa Lucio, el fan servir de Jaén, sinó també la patata, gallega en el seu cas i els ous blancs, que provenen directament d'una granja. Així doncs ja parteixen d'una bona matèria prima que esdevindrà el plat pel que tanta gent segueix anant al seu restaurant. I tot i que ara ja no els cuina en Lucio, té un equip d'experts que porten molt anys a la casa i ja saben el seu secret.

Nosaltres hem elaborat una altra versió dels seus coneguts "huevos rotos". Hem fet un altre tipus de presentació i hi hem afegit fils de pernil salat.

Ingredients per a 2 persones:

4 patates mitjanes
2 ous de pagès
oli d'oliva verge extra
fils de pernil salat
sal
pebre

Elaboració:

Rentem i tallem les patates a daus. Les posem en una paella a foc baix i amb molt poc oli a fregir fins que quedin ben rosses. Les salpebrem.


Una vegada daurades hi tirem fils de pernil salat i barregem. Apaguem el foc i disposem les patates en un plat.


Ara anem per fer els ous en una paella amb poc oli hi tirem els ous i els fem volta i volta, que el rovell ens quedi líquid.


Fets els ous els posem al cim de les patates i amb la forquilla els tranquem per escampar el rovell per tot el plat.


Cal dir que és un plat que ens va agradar molt, tot i que el rovell encara hagués hagut d'estar més cru.


Suggeriments:

Podem seguir més la recepta al peu de la lletra la recepta i fer unes patats fregides i tallar-les també en forma de bastonets enlloc de a daus com vam fer.
I el fet de posar-hi pernil ens va agradar, tot i que també quedaria bo amb cansalada o xoriç.

Així tal com la vam fer ens va agradar molt, tot i que el rovell encara hagués hagut d'estar més cru.


1 comentario:

  1. madre mia, pero unaa cosa tan sencilla y cóm o esta de rica que hasta las mas altas esferas se pelean por este plato...delicios.
    besos

    ResponderEliminar