Reviure la matança i tastar els seus productes, tot és possible a Fiporc
Com
a tants indrets de casa nostra, la matança del porc ha estat una
autèntica festa en els pobles rurals, però també ha significat la font
d’aliment de moltes famílies.
Per
Riudellots de la Selva, el porc encara continua tenint el protagonisme i
la importància d’anys enrere. En el municipi hi passen més de 22.000
porcs cada dia, convertint-se així amb el segon municipi de tot Europa
on es maten i es manipulen més porcs.
La
indústria càrnia s’ha convertit en l’eix principal de la seva economia,
i el porc en un símbol identitari i d’orgull per tots els
riudellotencs. Per aquest motiu i amb l’objectiu de retre homenatge a
l’apreciat animal, va néixer FIPORC, la fira de la indústria del porc de
Riudellots de la Selva.
FIPORC celebrarà la seva segona edició del 6 al 8 de febrer de 2015,
donant continuïtat al seu objectiu de ser una fira temàtica al voltant
del porc, i convertir-se en un esdeveniment cultural i gastronòmic únic.
Vol apropar una festa tradicional de casa nostra a tot el públic
visitant, transmetre coneixement, i tanmateix oferir als visitants la
possibilitat de gaudir de la gastronomia basada amb productes del porc.
Text cedit pel Departament de premsa INCATIS.
No hay comentarios:
Publicar un comentario