Aquest estiu passat els meus pares van anar de vacances a Portugal i ens van dur un formatge d'allà, el Serra da Vila.
Es tracta d'un formatge curat fet artesanalment i elaborat amb una mescla de 3 llets, de cabra, vaca i ovella.
De gust intens degut al seu procés llarg de curació i massa compacta blanca, homogènea i sense ulls.
La crosta és blanca, gairebé inapreciable i la textura és semi-tova.
El seu contingut en greix oscil-la entre un 45% - 60%.
Per conservar-lo s'ha de guardar a una temperatura entre 0º i 15ºC , tot i que a l'hora de consumir-lo és millor a temperatura ambient per tal de notar tots els matisos bé.
Fitxa tècnica:
Origen: Ponte do Rol
Maduració: curat
Pes i forma: 190 g. rodó aplanat
Dimensions: D. 10 cm aproximadament
Tipus de llet: vaca, ovella i vaca
Classificació: fresc madurat
Producció: Queijo Saloio
Es tracta d'un formatge curat fet artesanalment i elaborat amb una mescla de 3 llets, de cabra, vaca i ovella.
De gust intens degut al seu procés llarg de curació i massa compacta blanca, homogènea i sense ulls.
La crosta és blanca, gairebé inapreciable i la textura és semi-tova.
El seu contingut en greix oscil-la entre un 45% - 60%.
Per conservar-lo s'ha de guardar a una temperatura entre 0º i 15ºC , tot i que a l'hora de consumir-lo és millor a temperatura ambient per tal de notar tots els matisos bé.
Fitxa tècnica:
Origen: Ponte do Rol
Maduració: curat
Pes i forma: 190 g. rodó aplanat
Dimensions: D. 10 cm aproximadament
Tipus de llet: vaca, ovella i vaca
Classificació: fresc madurat
Producció: Queijo Saloio
No hay comentarios:
Publicar un comentario