13/3/14

Mongets de l'ull ros amb botifarra de perol

És un monget (fesol) petit de sabor suau i de pell molt fina, que fa que es cogui amb facilitat. Morfològicament es diferencia d'altres variacions de fesols pel seu color més marronós, i per tenir l'ull negre més ros.
 

Es poden menjar bullits, amanits amb un raig d'oli i cansalada o incorporant-los en tota mena de guisats més elaborats.

Atributs i propietats nutricionals:

El fesol, com la resta de llegums, és un aliment que conté principalment hidrats de carboni complexes. A més, aporta una quantitat important de proteïnes que, tot i ser d'un valor biològic inferior, si es combinen amb cereals s'obté una proteïna d'elevada qualitat. També cal destacar el seu contingut en fibra, que millora el restrenyiment, disminueix el risc de càncer d'origen gastrointestinal i afavoreix la sacietat.


Nosaltres n'hem comprat una bossa amb la pagesa que ha servit per menjar-ne dues vegades, un dia els hem combinat amb secret de porc i un altra dia amb una botifarra de perol. Una delícia pel paladar.

 

De gust delicat, combinen bé amb gustos forts, com el del secret o la botifarra.

1 comentario: