6/3/14

Patates d'Olot

No es pot anar a Olot i marxar sense provar i/o comprar les seves patates d'Olot. Unes patates tallades fines a làmines, que envolten un farcit de carn que pot ser de porc, també de carn de perol, o de vedella, així com combinades. Normalment barrejades amb un bon sofregit.

La gastronomia pròpia d'Olot i comarca es coneix amb el nom de Cuina volcànica. Els productes alimentaris més significants d'Olot són la ratafia, la botifarra i el pernil. La carn a la brasa, les "Patates d'Olot" i els fesols de Santa Pau amb botifarra de perol són altres plats que han donat fama a les especialitats culinàries de la comarca. Altres ingredients usats en els plats de la cuina volcànica són els bolets (abundants a tota la comarca), les trufes, les castanyes o el blat. Un altra especialitat típica és la coca de llardons d'Olot.

Nosaltres vam anar a un supermercat d'aquests ecològics i amb productes de proximitat que tan m'agrada visitar i que els olotins fan orgull. Disposen d'un gran assortiment de productes catalans i amb degustació d'alguns d'ells in situ, que només et tempta a comprar. Vaig provar uns llardons, mare meva, la propera vegada van al cabàs!

Doncs us deixo les patates d'Olot que hi vam comprar, entre altres productes que ja us aniré ensenyant:


Cal dir que eren molt ben aconseguides, amb un farciment ben fet i ben ple. Les podies fregir o escalfar al forn o microones, tècnica que vam fer servir nosaltres, ja que hi havía un oli que t'ho permetia. Al forn va quedar la capa de fora més cruixent, tal com ha de ser, vam disfrutar!


1 comentario: