19/9/13

Bacallà amb pebrot i tomàquet

Un dels meus aliments preferits és el bacallà, hi ha tantes formes de presentar-lo, i totes m'agraden. M'encanta a la mousselina d'all, em torna boja quan és a la crema de ceps confitats, amb samfaina també m'agrada molt, i fins i tot amb tomàquet sol també em perd, a la Basca no està gens malament i fumat també està bo.

Avui però us el presento tal com el sol cuinar la meva mare, amb pebrot i tomàquet. Boníssim!

Ingredients per a 4 persones:

8 talls de llom de bacallà
1 pot mig de salsa de tomàquet triturat al natural
2 pebrots vermells grans
farina de blat
oli d'oliva verge extra
pebre

Elaboració:

Primer de tot, dos dies abans d'elaborar la recepta, posem el bacallà en remull. Canviem l'aigua dues vegades per tal que es dessali bé.

Una vegada dessalat, rentem el bacallà sota l'aixeta i l'eixuguem bé.
Preparem una paella amb oli d'oliva ben calent on fregirem les peces de bacallà prèviament enfarinades.
Una vegada enfarinat i fregit el bacallà, el deixem reposar en una safata amb paper absorbent.

Paral-lelament rentem els pebrots ben nets. Els tallem a trossos petits i els fregim en una cassola amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Posteriorment hi tirem la salsa de tomàquet i hi posem pebre.
Quan la salsa i el pebrot estiguin ben fregits hi tirem els talls de bacallà i remenem.
Ara ja podem ho podem emplatar!


Observacions: En aquesta ocasió hi vam posar algunes meitats d'ou dur per aprofitar la salsa de tomàquet tan bona :)

 

Nota dietètica: És un plat molt sa. El bacallà és un peix blanc, la salsa de tomàquet porta un antioxidant molt bo, anomenat licopè i l'ou té una proteïna d'excel-lent qualitat.
El fet de cuinar el plat amb oli d'oliva verge extra el fa cardiosaludable, tot i que un xic més calòric degut a la fritura del bacallà.
El pebrot ens aportaria un plus de fibra, a part d'una generosa quantitat de vitamina C.
Podríem dir que és un plat força equilibrat, sobretot si el degustem amb un parell de llesques de pa.

1 comentario:

  1. A casa també ens encanta el bacallà i la meva mare també el fa així, boníssim!!

    ResponderEliminar