28/9/12

Cuina marroquí

Una clienta que ve a la consulta, tot parlant de la seva gastronomia i coincidint amb el final del Ramadà, em va dir que em portaria unes pastes salades que feia ella i uns dolços típics de la seva cuina.
Anem a veure un xic aquests plats:

- Com a salat hi havia una selecció de pastes anomenades pastilles que estan elaborades amb pasta de full farcida. Aquest farciment pot ser dolç o salat. Les salades que vam provar es dividien en dos tipus, unes de carn (les que tenien forma de triangle) i les altres de peix (les que eren com un rotlle). Ambdues eren bones, les de carn eren de vedella condimentada amb espècies com ara el coriandre, el qual li dóna un gust més potent. I les de peix tenien un sabor curiós, molt gustoses, amb algunes verdures al seu interior i també ben condimentades. Em van agradar més le de carn :)


- Com a dolços vam provar també algunes d'aquestes pastilles però farcides de mel i ametlles picades i decorades amb sèsam en forma de triangles. I també altres galetes fetes amb farina i molta ametlla, algunes d'elles farcides amb dàtil i altres amb xocolata i nous. La base de la galeta s'assemblava força, el que variava era la presència dels fruits secs, tot i haver-hi ametlla  a gairebé totes.
Pel meu gust les que em van agradar més eren les ovalades que anaven farcides d'una pasta d'ametlla molt fina i bona.


També vam poder provar un bon tall del pastís que havia preparat. Aquest consistia en una base de pa de pessic farcida d'una crema de xocolata rebaixada amb un xic de nata i trossets de préssec. I per decorar nata, ametlla picada, algunes guindes i xocolata. Tota una bomba de greix i massa dolça pel meu gust.

Tot un detall rebre totes aquestes pastes típiques del Marroc.





2 comentarios:

  1. juass que bones que son les postres marroquines!! molt dolçes pero moolt bones! petons

    ResponderEliminar
  2. Carai, Lídia! Treus profit fins i tot de les converses de la consulta? Tot té una pinta fantàstica. Sobretot els dolços, sí, que al Marroc en saben un pou. Petonets!

    ResponderEliminar