8/9/12

Acústica i Fira Menjars del Món III

Avui toca cuina argentina i brasilenya.


A l'argentí, com no, un plat de carn que ells tan bé i lentament van cuinant en el seu "asado", un vacío. El vacío és el tall situau a la regió lateral del quart darrera del cap de la vedella, entre les costelles falses i els buits dels malucs. Es tracta d'una carn fibrosa i sucosa, que es rosteix a la graella i se li deixa una membrana que la recobreix. Aquesta carn al rostir-la a foc lent es va estovant quedant tendra i bona.


I al brasiler ens vam demanar una coxihna i una empanada. Bonissim tot!

- La coxinha és un aperitiu típic de la cuina brasilera i també de la cuina portuguesa elaborat amb pit de pollastre desmmenussat i embolicat en una massa, que després s'empana i es fregeix. Tenen un aspecte similar al de les croquetes, de vegades se'ls dóna forma de cuixa de gallina. Se solen servir freqüentment amb salsa picant. El nom coxinha significa literalment "cuixa" i fa referència a la forma i contingut de l'aliment. 
És cruixent per fora i amb tot el farciment del pollastre desmenussat a dins amb un xic de salsa de tomàquet que combina molt bé. La massa de fora és a base d'aigua, farina, llet, mantega, brou de pollastre i sal.

- L'empanada també era bona, feta amb pasta més tova (com una mena de pasta choux) per fora i amb un farciment de tonyina i ou dur picat i un toc de tomàquet en salsa. Bona, però prefereixo les que són més cruixents.


Sabeu que les empanades es poden trobar per tot el món? Llocs com Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Amèrica Central, les Illes Del Carib, Hawaii, Les Filipines, etc. Cada tipus està farcit amb ingredients únics de la zona. Sovint es troben empanades farcides amb carn picada o moniatos o fruites o panses, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario