8/9/12

Acústica i Fira Menjars del Món II

Avui hem decidit provar la cuina equatoriana, tot ens ho hem agafat d'allà. Un "hornado de cerdo con tamarindo", un "muchin de iuca"i "pa de iuca".

La gastronomia equatoriana és diversa, variant aquesta en funció de l'altitud i associada a les condicions agroculturals. Són diverses regions les que componen el país: la costa, els andes, l'amazònia i l'insular. Això fa que la seva gastronomia sigui molt variada ja que cada zona adopta els seus costums i tradicions. La cuina equatoriana, a més, està fortament influïda al llarg de la seva història pels pobles que van conquistar el seu territori, inques i espanyols.El porc, el pollastre, la carn i el cuy són populars a les regions muntanyoses i són servits amb una varietat de menjars rics en carbohidrats, especialment arròs, blat de moro i papas (patates per nosaltres). Un dinar popular a la serra és el hornado que consisteix en un plat de papas servit amb porc rostit. Alguns exemples de la cuina equatoriana en general inclouen els patacones, guatita, cassola de peix, brou de salsitxa, etc. Una gran varietat de fruites fresques també hi són presents, particularment en latituds menors, inclouen granadilla, naranjilla, tomàquet d'arbre, alguns tipus de bananes, entre d'altres.


Anem a veure els plats que vam demanar:

- L'hornado de cerdo con tamarindo: es tracta d'un plat de carn de porc tallat a làmines fines, molt ben cuinat i amb un gust mot potent donat tant per la quantitat d'espècies que hi posen com pel tamarindo, que li confereix un gust especial. Ens vam acompanyar el plat amb iuca fregida i plàtan mascle fregit, boníssim tot plegat!



- El muchin de iuca: són típics de Guayaquil i són una espècies de tortita de iuca farcida de formatge a l'interior, en aquest cas mozzarella. És bo i cruixent per fora amb tot el formatge que es desfà al seu interior. Cal provar-lo!


- Pa de iuca: és com el pa tradicional, però elaborat amb farina de iuca (també anomenada mandioca). Està bé per provar-lo, però personalment prefereixo el nostre :)



No hay comentarios:

Publicar un comentario